Over ons 

Home | Over ons
5

Elk kind is waardevol

5

Elk kind is uniek

5

Elk kind heeft talenten

5

Elk kind heeft anderen nodig om zich te ontwikkelen

Dat vinden wij. Wij zijn een gastouderbureau met oog voor het individu. Voor jou als ouder, met jouw prachtige kinderen. Voor jou als gastouder, met jouw persoonlijke talenten en vaardigheden.

Daarom is persoonlijk betrokken één van onze kernwaarden. Maar dat is niet het enige. Pedagogische kwaliteit staat bij ons ook hoog in het vaandel en daarnaast onderscheidt onze christelijke identiteit ons van andere bureaus.

Persoonlijk betrokken
Wij vinden het belangrijk om onze ouders te kennen, zodat we begrijpen welke plek het beste is voor hun kind. We staan in nauwe verbinding met onze gastouders: we hebben veel contact met elkaar en bezoeken hen regelmatig. Daardoor weten wij hoe zij hun gastouderopvang vormgeven, wat ze belangrijk vinden en hoe het met hen gaat. Doordat wij persoonlijk betrokken zijn, kunnen wij de beste match maken tussen ouders en gastouder.

Pedagogische kwaliteit
Onze gastouders zijn niet alleen pedagogisch onderlegd, wij zijn dat ook. Al onze bemiddelingsmedewerkers zijn pedagogisch opgeleide professionals. Ze weten wat kinderen nodig hebben en waar ze zich thuis zouden voelen. Onze bemiddelingsmedewerkers zijn er niet alleen om een match te maken tussen ouders en gastouder, maar om de gehele opvang te begeleiden en de pedagogische kwaliteit te waarborgen.

Professioneel kleinschalig
Christelijk Gastouderbureau De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 hebben opgedaan, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Christelijke identiteit
Als christelijk gastouderbureau zijn wij ervan overtuigd dat ieder mens geliefd is door God en wij gunnen ieder kind een christelijke opvoeding. Om onze identiteit op de beste manier te kunnen uitdragen, zijn al onze medewerkers en al onze gastouders christen. Maar, onze naam, De Herberg, zegt het al: ieder kind is welkom bij ons. Of je als ouder nu christen bent of niet.

Ben jij aangesproken door onze kernwaarden en zou je gastouder willen worden bij ons?
Ben jij ouder en wil je meer weten over gastouderopvang?
Christelijk gastouderbureau CGOB De Herberg
Christelijke gastouders

Pedagogisch beleid

Onze gastouders werken volgens onze christelijke, pedagogische visie.

“Het pedagogische doel van De Herberg is dat kinderen zich in een vertrouwde omgeving, op hun eigen manier, zo optimaal mogelijk kunnen ontplooien tot zelfstandige en evenwichtige personen die respect hebben voor zichzelf en voor anderen.”

We gaan ervan uit dat ieder kind de behoefte heeft zich te ontwikkelen, ieder op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo, afhankelijk van aanleg en temperament.

Het is belangrijk om een situatie te creëren waarin kinderen de ruimte krijgen om zich op ieder ontwikkelingsgebied te ontplooien. Als een kind zijn eigen mogelijkheden en grenzen wil kunnen ontdekken dan is er een omgeving nodig die de kinderen veiligheid en vertrouwen geeft. Gastouders die bij ons aangesloten zijn, bieden zo’n veilige omgeving aan kinderen.

CGOB team

Ons team

Christelijk Gastouderbureau De Herberg kent 15 gastouderbureau-vestigingen.
De houders van de vestigingen vormen met elkaar een coöperatie. Kies hieronder de vestiging in jouw regio.

Kantoorteam

In Veenendaal is de centrale organisatie gevestigd. Hier wordt onder andere de financiële administratie gedaan en beleid gemaakt dat alle vestigingen tegelijk aangaat, aangestuurd door een dagelijks bestuur. Mocht je daar vragen over hebben, dan is de kans groot dat je met een van onderstaande collega’s contact krijgt:
Eline Nikkels

Eline Nikkels

Bestuurslid

Ellis Hutten

Gerdi Doornenbal

Financiële administratie

Madelon Voorthuijsen

Madelon Voorthuijsen

Bestuurslid

Anne-Brett Ditewig

Anne-Brett Ditewig

Pedagogisch beleidsmedewerker

Klachtenvrij
Bestuur