Adventstips voor gezinnen

Home | Adventstips voor gezinnen
Over een paar weken start de adventstijd. Een periode om toe te leven naar Kerst. Hoe geef je dat betekenisvol inhoud in je gezin? In deze blog die we eerder schreven, vind je vier tips voor kinderbijbels en prentenboeken die op een mooie manier de bijbelverhalen rondom kerst voor het voetlicht brengen. Daarnaast hebben we nog een paar mooie tips, namelijk: de materialen die De Wonderwolk en Power to the mama’s uitbrengen, speciaal voor de adventsperiode. Lees snel verder om daar meer over te weten te komen!
.
.
Adventsslinger
Wij zijn absoluut fan van de producten die De Wonderwolk uitbrengt om geloofsopvoeding voor jonge kinderen vorm te geven. Voor alle christelijke feestdagen hebben ze mooie materialen ontwikkeld. Voor de adventsperiode hebben ze een prachtige adventsslinger die je als adventskalender kunt gebruiken. Ideaal om samen met je peuter of kleuter toe te leven naar het Kerstfeest op een manier die past bij hun leeftijd. De kalender bestaat uit 24 kaartjes. Hang de kaartjes aan je deur (of aan de kralenslinger die je kunt meebestellen) en draai elke dag samen een kaartje om. Elk kaartje vertelt een stukje van het kerstverhaal. Er is ook een bijpassend kleurboekje te verkrijgen. Voor meer info en bestellen, klik hier.
P.s. voor ouders en gastouders van De Herberg hebben we een kortingscode van 10% die je kunt gebruiken in de webshop van De Wonderwolk (niet geldig op boeken). Wil je iets bestellen met de code? Stuur ons dan even een mailtje of een berichtje op Instagram!
.
.
Adventsproject
Power to the mama’s heeft hun eerste adventsproject ‘Huizen vol liefde, huizen vol hoop’ uitgebracht en het ziet er veelbelovend uit!
Het is een project voor het hele gezin. Voor de ouders bevat het een adventskalender en vier verdiepende opdrachten. Voor de kinderen (4-10 jaar) is er een verhaal dat is opgesplitst in 24 delen, toffe doe-opdrachten, een inkleurbare wereldkaart en een zaklampje. Als gezin ga je ontdekken hoe en waar Jezus’ licht allemaal schijnt. En hoe je Jezus’ hoop en liefde zelf kunt verspreiden. Voor meer info en bestellen, klik hier.