Samen toeleven naar Kerst

Home | Samen toeleven naar Kerst

Het is alweer november wat betekent dat de adventstijd en Kerst niet zo heel lang meer op zich laten wachten. In deze blog vind je 4 tips voor materialen die jou kunnen helpen om samen met je (opvang)kinderen toe te leven naar het kerstfeest.

 

1. Samen onderweg naar het kerstfeest – Adventskalender bij de Peuterbijbel

Deze prachtige Adventskalender is gemaakt door Willemijn de Weerd en bevat illustraties van Marieke ten Berge. De ene kant van de Adventskalender bestaat uit een grote kijk- en zoekplaat die de belangrijkste verhalen omtrent Kerst laat zien. Aan de andere kant staat voor elke dag in de Adventstijd een kort verhaal bij een gedeelte van de grote kijkplaat en een verwerking. Samen onderweg naar het kerstfeest! Je bestelt de adventskalender hier.

 

 

2. Speel & Lees Het Kerstverhaal – kerstverhaal in eenvoudige taal

Kerst komt tot leven met dit kartonnen boekje. Het boek vertelt het kerstverhaal met eenvoudige taal. De mooie illustraties ondersteunen dit en met de acht uitdrukfiguren kan het kerstverhaal zelf nagespeeld worden. Dit kartonnen boekje is onder andere hier te koop.

 

 

 

3. Een heel bijzondere baby – prentenboek bij de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling

Dit prentenboek, geschreven door Liesbeth van Binsbergen, bevat vier kerstverhalen uit de Kinderbijbel bij de Herziene Statenvertaling. De verhalen zijn wat vereenvoudigd, zodat ze ook voor kleuters goed te begrijpen zijn. Maria staat centraal in de verhalen. God kiest haar uit voor zijn prachtige plan met de wereld. Maria mag namelijk de moeder zijn van Gods Zoon, een heel bijzondere baby die een redder en koning is. Maria weet niet hoe het allemaal precies moet, maar wat ze wel weet is dat God voor haar zorgt. Bij elk verhaal staan een lied, een verwerking en een gebed. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Marjolein Hund. Je koopt dit boek onder andere hier.

 

4. Het Koningskind geboren – kerstverhaal in 13 korte verhalen

In dit boek vertelt Laura Zwoferink in dertien korte verhalen de geschiedenis van de geboorte van Jezus. Het boek begint bij de aankondiging door de engel Gabriël aan Zacharias dat hij de vader zal worden van Johannes. Verderop worden de aankondiging aan Maria, de geboorte van Jezus en het bezoek van de wijzen verteld. Aan het einde van elk verhaal staat een vraag over de inhoud van dat verhaal, een mooi aanknopingspunt voor een gesprek met de kinderen. De prachtige illustraties in dit boek zijn gemaakt door Peter Nuyten. Het eerste hoofdstuk van het boek kun je hier inzien. Het boek is onder andere hier te koop.