Warmetruiendag voor kinderen

Home | Warmetruiendag voor kinderen

Warmetruiendag komt eraan! Een mooi moment om stil te staan bij het belang van duurzaamheid en energiebesparing en om de kinderen hier spelenderwijs meer over te leren.

💡 In deze blog geven we een aantal tips hiervoor!

1️⃣ Vertel het verhaal: Leg op een speelse manier uit waarom we warme truien dragen op warmetruiendag. Het is een groot onderwerp voor kleine kinderen, dus probeer het naar hun leefwereld te brengen. Gebruik korte zinnen en leg bijvoorbeeld uit dat een warme trui net zoiets is als een jas: je gebruikt deze om warm te blijven. Een jas gebruik je buiten en een warme trui helpt om het binnen warm te houden, zodat we minder de verwarming hoeven te gebruiken. Hierdoor besparen we energie en helpen we de aarde.

2️⃣ Maak het leuk: Betrek de kinderen bij het kiezen van hun favoriete warme trui en maak er een feest van! Leg uit hoe kleine dingen kunnen bijdragen aan een groter geheel.

3️⃣ Spelletjes: Speel eenvoudige spelletjes die de kleintjes leren over het belang van energiebesparing. Bijvoorbeeld: de warmetruien-estafette.

Warmetruien-estafette

Benodigdheden:

  • Warme trui voor elke deelnemer
  • Een start- en finishlijn

Hoe het werkt:

  1. Teamindeling: Verdeel de kinderen in teams. Zorg ervoor dat elk team een gelijk aantal kinderen en warme truien heeft.
  2. Startlijn: Plaats de teams achter de startlijn.
  3. Truien op een hoop: Leg de warme truien voor elk team in een stapel achter de finishlijn.
  4. Startsignaal: Geef het startsignaal en laat het eerste kind van elk team naar de stapel rennen.
  5. Rennen: Het eerste kind moet een warme trui uit de stapel pakken en terugrennen naar het team.
  6. Overdracht: Eenmaal terug bij het team, geeft het kind de warme trui aan het volgende teamlid, die de trui aantrekt en dan hetzelfde doet.
  7. Herhaal: Ga door met het proces totdat alle teamleden een warme trui hebben aangetrokken en de laatste persoon over de finishlijn komt.
  8. Winnaar: Het team dat als eerste alle warme truien heeft aangetrokken wint de estafette.