Geloofsopvoeding van kinderen – podcasttips!

Home | Geloofsopvoeding van kinderen – podcasttips!

Onderweg, tijdens het strijken of op de hometrainer. Dat zijn de momenten om geïnspireerd te worden voor de christelijke opvoeding van jouw (gast)kinderen. Hoe? Door middel van een podcast! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Geloven en opvoeden van CGJO (Jeugdwerkorganisatie van de Christelijk Gereformeerde Kerk)
Wat zijn de do’s en don’ts als het gaat over het overdragen van je geloof aan kinderen? Een podcast over geloofsopvoeding waarin Jenne Minnema met experts en ervaringsdeskundigen op zoek gaat naar antwoorden en praktische tips. Je vindt de afleveringen hier.

Bij ons thuis is een gezellige podcast van het Reformatorisch Dagblad met gastsprekers over verschillende aspecten van christelijke opvoeding. Inmiddels zijn er al 4 seizoenen beschikbaar! Hier vind je meer informatie.

De organisatie Raise Up heeft een podcast over christelijke opvoeding in de 21e eeuw. Ze behandelen daarin vooral thema’s die gerelateerd zijn aan kinderen in de tienerleeftijd, zoals omgaan met mobieltjes en grenzen bij gamen. Luister deze podcast op Spotify.

Opvoedserie Michelle van Dusseldorp: Jorieke (van het programma Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio) spreekt in haar 4-delige podcast met psycholoog Michelle van Dusseldorp waarbij er steeds een andere levensfase centraal staat. Luister naar: deel 1 (0-4 jaar), deel 2 (4-10 jaar), deel 3 (11-16 jaar) en deel 4 (16-25 jaar).

Kind en Bijbel is een podcast van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap waarin Danielle Koudijs in gesprek gaat met opvoedexperts, kinderboekenschrijfsters en moeders om te praten over hoe je kinderen kunt helpen op hun reis door de Bijbel. In deze podcast ontvang je veel inspiratie en praktische tips! Je kunt deze podcast hier luisteren.