Bel of mail mij terug!

Het verzoek wordt gestuurd naar het hoofdkantoor van Christelijke Kinderopvang De Herberg.

Tarieven gastouderopvang

Bij gastouderopvang van De Herberg kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. We zijn een door de overheid gecertificeerd gastouderbureau. Wij zorgen er namelijk mede voor dat de kwaliteit van de gastouderopvang goed blijft. Ook regelen we de administratieve afwikkeling van de betalingen aan de gastouders.

Het tarief is opgebouwd uit twee onderdelen:

 • Vergoeding voor de gastouder
  Als het gaat om opvang bij de gastouder thuis, dan zijn gastouders vrij om hun eigen tarief te bepalen.
 • Bureaukosten per maand per kind
  Hier weegt het aantal kinderen mee, evenals de leeftijd van je kind. De totale bureaukosten worden evenredig verdeeld over alle opvanguren van alle kinderen.
 • Deze twee onderdelen samen bepalen in totaal de hoogte van het bruto uurtarief. Dit is het bedrag, wat je op moet geven voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst. Over dit bruto uurtarief ontvang je kinderopvangtoeslag.

   

  Nettokosten en inschrijven

  Of het nu gaat om opvang bij de gastouder thuis of bij jou thuis, je exacte kosten per maand voor een of meer kinderen is best ingewikkeld. Met onze rekentool reken je uit hoeveel kinderopvangtoeslag je terugkrijgt en wat je maandelijkse nettokosten zijn. Tijdens het intakegesprek vertellen we je hier meer over. Meld je aan via een van onze vestigingen voor meer informatie!

   

  Opvang aan huis

  Als er sprake is van opvang in jouw huis door een gastouder, dan gelden er andere regels. Volgens de Regeling Dienstverlening aan Huis, waar een gastouder in jouw huis meestal onder valt, heeft een gastouder recht op het minimumuurloon. Het tarief is daardoor ook afhankelijk van de leeftijd van de gastouder. Ook speelt het aantal kinderen wat opgevangen wordt een rol. Verder heeft de gastouder onder deze regeling recht op doorbetaling in vakanties en bij ziekte. We adviseren daarom altijd een persoonlijke offerte aan te vragen via een van de vestigingen

   

  Algemene voorwaarden Gastouderopvang

  Klik hier voor onze algemene voorwaarden

  Onze kernwaarden

   Persoonlijk betrokken

  We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

   Pedagogische kwaliteit

  Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

   Professioneel kleinschalig

  Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

  Bel of mail voor meer informatie
  of als je een afspraak wilt maken.