Column: De Herberg Taart

Home | Column: De Herberg Taart

Het is lekker broeierig buiten als ik de auto tot stilstand breng in een voor mij bekende straat.

Er wordt onweer verwacht en dat is te vernemen ook…

De gastouder die ik op kom halen, omdat ze taart heeft gemaakt, is nog even bezig en dan komt ze eraan met een knots van een mooie rozige taart in de vorm van een H van De Herberg. “Ja, de kleur had oranje moeten zijn zoals het logo, maar dat is het niet helemaal geworden” zegt de gastouder droogjes. Maakt niet uit voor mij! Enthousiaster kan je mij niet krijgen. ÉN zelf gemaakt ÉN ook nog nagedacht over een vorm voor een thema-avond voor de gastouders!

Ik zeg het heel vaak, maar ik meen het ook, ik mag echt samenwerken met zulke leukerds!!

Naast dat ze hun werk onwijs goed doen zijn ze ook nog zo lief en creatief. De taart gaat mee de auto in bij de gastouder op schoot. We lachen om onze denkbeeldige fantasie over haar gezicht in de taart of allemaal taart in de auto. Voorzichtig rijd ik naar het buurthuis waar we de thema-avond hebben. Uiteraard gaat de taart mee en zelf heb ik nog hapjes mee en drinken. Het gaat de gastouders in ieder geval aan niets ontbreken! De avond wordt geleid door een coördinator van Kentalis en we leren hoe we beter kunnen onderscheiden of een kindje een taalachterstand of een taalontwikkelingsstoornis zou kunnen hebben (voor meer informatie over deze organisatie: www.kentalis.nl).

De cursusleidster was erg onder de indruk van de taart en ook qua smaak was het een heerlijkheid! Ik had zelf mijn schattige, gebloemde gebaksbordjes mee plus mijn eigen vorkjes. Een feestje om naar te kijken vond ik! Er zijn meer baksters aanwezig bij de thema-avond, dus al gauw wordt er naar het recept gevraagd. Deze zal door de bedenkster gedeeld worden zeer binnenkort.

De avond verloopt gemoedelijk en ondanks dat een aantal gastouders elkaar voor het eerst ziet, zit de sfeer er al gauw in. De cursusleidster geeft aan dat ze de avond ontzettend leuk, erg positief en ongedwongen vindt en zelfs huiselijk, mede door de lekkere hapjes, de leuke gastouders en natuurlijk niet te vergeten: De Herberg Taart!

Manon Daniëls
Eigenaar CGOB De Herberg Groningen