Christelijk gastouderbureau regio Gelderse Vallei

Het geeft me enorm veel voldoening om vanuit CGOB de Herberg regio Gelderse Vallei voor gastouders en ouders aan de slag te zijn. Ik merk dat ik bijdraag aan een heel wezenlijk onderdeel van het leven van veelal jonge gezinnen.

Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb ook op een middelbare school in Veenendaal gewerkt. Als eigenaar van de vestiging Gelderse Vallei heb ik nu een heel andere uitdaging. Het is organisatorisch en tegelijk ook heel inhoudelijk werk. Ik zorg voor bemiddeling en ook begeleiding van gastouders. Ik vind het een mooie uitdaging om voor ouders de juiste christelijke gastouder te vinden en vervolgens een kind verder te zien ontwikkelen bij de gastouder door de jaren heen. Dit geeft mij de passie om met veel plezier en enthousiasme aan het werk te gaan voor zowel gastouders en ouders.

Door de bezoeken aan de gastouders zien we de kinderen regelmatig. Ik vind het ook belangrijk de sfeer bij de gastouder te kennen en te weten hoe ze in bepaalde omstandigheden handelen. Als ik op bezoek ga, spring ik ook net zo makkelijk even bij. Overigens vind ik het belangrijk ook oog te hebben voor de gastouders zelf. Het persoonlijke contact met de gastouders is voor mij heel belangrijk. Tenslotte geven zij de opvang dagelijks vorm. Ik mag ze helpen en adviseren dat zo goed mogelijk te doen op een manier die bij hen past.


 

Eline Nikkels
Wieneke Dietewig
 • 2e contactpersoon:
  Wieneke Ditewig
  tel. 0650420112
  werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag
   
Marleen van Ree
3e contactpersoon
Marleen van Ree
 • tel. 0619629541
 • werkdagen:
  dinsdag en donderdag van 08:30-17:00 uur


Lees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Welkom bij ons gastouderbureau in Veenendaal, onderdeel van de vestiging de Gelderse Vallei van CGOB De Herberg. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder bij jou in de buurt. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders in Veenendaal en omgeving (Ede, Barneveld, Bennekom, Wageningen, Renswoude, Ederveen, Lunteren). Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jouw kind een geborgen plek bieden.

 

Bemiddeling gastouders in Veenendaal

Het vinden van een passende gastouder in Veenendaal is ons dagelijks werk. Door ons netwerk en onze ervaring weten we als gastouderbureau precies waar we op moeten letten bij de bemiddeling. En misschien heb je al een passende christelijke gastouder. Dan kun je ook bij ons terecht. Voor ons is dat trouwens meer dan alleen het vinden van een gastouder voor jou als vraagouder. Onze dienstverlening draait om persoonlijke betrokkenheid bij gastouder, ouder en kind, van de eerste maanden tot de basisschoolleeftijd.

 

Je eerste kindje

De kans is groot dat je in verwachting bent van een eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau in Veenendaal. Het idee dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt, is soms best spannend. We investeren daarom extra tijd in de eerste intake van aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of de manier ze aanspreekt waarop we ons werk doen.

 

Pedagogische visie

We vinden het namelijk heel belangrijk om vanuit een pedagogische visie te werken. We bezoeken gastouder enkele keren per jaren en spreken dan over de kinderen in de opvang, het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling van kinderen, gedrag van kinderen, speelgoed en spelvormen. We lopen samen door het huis om te kijken of het kindveilig is en blijft en indien nodig stellen we een actieplan op. Je kunt daarnaast ook met een gerust hart bij ons terecht voor de financiële administratie. Een niet onbelangrijk onderdeel van het werk van het gastouderbureau voor de regio Veenendaal van CGOB De Herberg.

 

Begeleiding gastouders in Veenendaal

Ook organiseren we thema-avonden, opleidingen en EHBO-herhalingscursussen voor gastouders. Op de thema-avonden zijn vraagouders en gastouders welkom. Op deze avonden leren gastouders elkaar vaak ook kennen en ze kunnen ervaringen uitwisselen. Met de opleidingen en EHBO-(herhalings)cursussen zorgen we dat de gastouders altijd over de juiste papieren beschikken.

 

Praktisch en stabiel

We vinden het in alle gevallen belangrijk dat je een passende gastouder vindt, vanuit persoonlijk en praktisch oogpunt. We weten precies welke van onze tientallen gastouders op welke dagen werken en wie nog plek heeft om een of meerdere kindjes op te vangen op het moment dat jij opvang nodig hebt omdat je aan het werk bent. We zijn bovendien ook buiten kantooruren te bereiken om voor reserveopvang te zorgen mocht de gastouder op vakantie zijn of onverhoopt een keer ziek zijn. Zo bieden we stabiliteit.

 

Gastouderbureau in Veenendaal

We zijn onderdeel van vestiging De Gelderse Vallei van CGOB De Herberg dat sinds 2006 bestaat. Het is het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels hebben we gastouderbureaus in het hele land waaronder in Veenendaal. Eline Nikkels is eigenaar van de vestiging de Gelderse Vallei. Eline werkt sinds 2011 bij ons. Daarvoor werkte ze al jaren als orthopedagoog. Zij is samen met bemiddelingsmedewerker, Wieneke Ditewig het vaste gezicht, voor ouders en gastouders. Wieneke heeft eveneens een pedagogische achtergrond en heeft jarenlange ervaring op het kinderdagverblijf, waardoor zij veel praktische ervaring en kennis heeft van de ontwikkeling van kinderen.

 

Geborgen en bevlogen

Onze gastouders en bemiddelingswerkers, Eline en Wieneke, werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. In de dagelijkse praktijk betekent dit het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis. Ook leven onze gastouders in Veenendaal de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit.

 

Start nu met opvang bij christelijke gastouderbureau Veenendaal

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging De Gelderse Vallei van CGOB De Herberg voor ons christelijke gastouderbureau Veenendaal:

 

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.