Christelijk gastouderbureau Veenendaal

Home | Christelijk gastouderbureau Veenendaal

Christelijk gastouderbureau in Veenendaal gezocht?

Welkom bij ons christelijke gastouderbureau in Veenendaal, onderdeel van de vestiging de Gelderse Vallei van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder bij jou in de buurt. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders in Veenendaal en omgeving (Ede, Barneveld, Bennekom, Wageningen, Renswoude, Ederveen, Lunteren, Wekerom). Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jouw kind een geborgen plek bieden.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Bemiddeling christelijke gastouders in Veenendaal 

Het vinden van een passende gastouder in Veenendaal is ons dagelijks werk. Door ons netwerk en onze ervaring weten we als gastouderbureau precies waar we op moeten letten bij de bemiddeling. En misschien heb je al een passende christelijke gastouder. Dan kun je ook bij ons terecht. Voor ons is dat trouwens meer dan alleen het vinden van een gastouder voor jou als ouder. Onze dienstverlening draait om persoonlijke betrokkenheid bij gastouder, ouder en kind, van de eerste maanden tot de basisschoolleeftijd.

Je eerste kindje

In 2006 werd Christelijk Gastouderbureau De Herberg opgericht. Hiermee zijn wij het eerste gastouderbureau met een duidelijke, christelijke visie. Door de jaren heen zijn we alleen maar verder gegroeid. Door het hele land heen hebben wij nu 17 vestigingen. Onze bemiddelingsmedewerkers en christelijke gastouders in Deventer zijn stuk voor stuk professionals met een pedagogische achtergrond. Zelf interesse om gastouder te worden bij Christelijk Gastouderbureau De Herberg? Vul dan ons inschrijfformulier in!

Pedagogische visie

We vinden het namelijk heel belangrijk om vanuit een pedagogische visie te werken. We bezoeken gastouders enkele keren per jaar en spreken dan over de kinderen in de opvang, het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling van kinderen, gedrag van kinderen, speelgoed en spelvormen. We lopen samen door het huis om te kijken of het kindveilig is en stellen een actieplan op.

Begeleiding gastouders in Veenendaal

Ook organiseren we thema-avonden, opleidingen en EHBO-herhalingscursussen voor gastouders. Op de thema-avonden zijn ouders en gastouders welkom. Op deze avonden leren gastouders elkaar kennen en ze kunnen ervaringen uitwisselen. Met de opleidingen en EHBO-(herhalings)cursussen zorgen we dat de gastouders altijd over de juiste papieren beschikken.

Praktisch en stabiel

We vinden het in alle gevallen belangrijk dat je een passende gastouder vindt, vanuit persoonlijk en praktisch oogpunt. We weten precies welke van onze gastouders op welke dagen werken en wie nog plek heeft om een of meerdere kindjes op te vangen op het moment dat jij opvang nodig hebt omdat je aan het werk bent. We zijn bovendien ook buiten kantooruren te bereiken om voor reserveopvang te zorgen, mocht de gastouder op vakantie zijn of onverhoopt een keer ziek zijn. Zo bieden we stabiliteit.

Christelijk gastouderbureau Veenendaal

We zijn onderdeel van vestiging De Gelderse Vallei van Christelijk Gastouderbureau De Herberg dat sinds 2006 bestaat. Het is het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels hebben we gastouderbureaus in het hele land waaronder in Veenendaal. Je kunt daarnaast ook met een gerust hart bij ons terecht voor de financiële administratie, een niet onbelangrijk onderdeel van het werk van het gastouderbureau voor de regio Veenendaal van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de juiste opvanggegevens bij de belastingdienst bekend zijn, zodat je de kinderopvangtoeslag kunt ontvangen.

Geborgen en bevlogen

Onze gastouders en bemiddelingswerkers werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. In de dagelijkse praktijk betekent dit het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis. Ook leven onze gastouders in Veenendaal de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit.

Start nu met opvang bij christelijk gastouderbureau in Veenendaal 

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging De Gelderse Vallei van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. 

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer