Christelijk gastouderbureau Steenwijk

Home | Christelijk gastouderbureau Steenwijk

Christelijk gastouderbureau in Steenwijk gezocht?

Welkom bij ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk, onderdeel van de vestiging Steenwijk-Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Grote kans dat je op zoek bent naar een christelijke gastouder in Steenwijk en omgeving. We hebben gastouders in Steenwijk, Nijeveen en Kallenkote. Wij bieden professionele en christelijke gastouderopvang in Steenwijk. Onze gastouders kunnen jullie kind ook in Steenwijk een vertrouwde, veilige en vooral ook leuke plek bieden. Wij staan dan ook voor:

– Persoonlijke betrokkenheid

– Pedagogische kwaliteit

– Professioneel kleinschalig

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.

Bemiddeling christelijke gastouders in Steenwijk

Kinderen moeten zich veilig en geliefd voelen. Daarom werken wij binnen ons christelijk gastouderbureau in Deventer volgens een duidelijke pedagogische visie. Ook maken wij gebruik van Meldcode Kindermishandeling. Wij kennen onze gastouders goed doordat wij al jaren bij hen op bezoek komen. Wij zijn als christelijk gastouderbureau betrokken bij onze gastouders en hebben persoonlijk contact.

Je eerste kindje

Ben je in verwachting van je eerste kindje? Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een bijzondere, maar ook spannende tijd breekt aan. Zo kan het idee dat je jouw kindje straks naar een christelijk gastouderopvang in Steenwijk brengt best een beetje spannend zijn. Ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk begrijpt dat en besteedt daarom extra aandacht aan het eerste intakegesprek. In dit gesprek komen onder andere de gewenste opvanguren en wensen omtrent opvoeding aan bod. Bovendien kloppen er ook ouders bij ons aan die voor hun tweede of derde kindje op zoek zijn naar een christelijke gastouder in Steenwijk. Bijvoorbeeld omdat ze net zijn verhuisd of onze werkwijze hen aanspreekt.

De pedagogische visie

Werken vanuit een pedagogisch visie staat bij ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk centraal. We bezoeken onze christelijke gastouders in Steenwijk dan ook een aantal keer per jaar. Tijdens deze bezoeken bespreken we de ontwikkelingen van de kinderen en lopen we samen door het huis om te kijken of het kindveilig is. Wij hebben hoge eisen omtrent veiligheid, hygiëne en deskundigheid, hiervoor stellen we een actieplan op. 

Begeleiding christelijke gastouders in Steenwijk en omgeving

Ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk organiseert regelmatig opleidingen, cursussen en thema-avonden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan EHBO-herhalingscursussen voor onze christelijke gastouders in Steenwijk en omgeving. Jouw christelijke gastouder in Steenwijk beschikt dus altijd over de juiste papieren. Op de thema-avonden zijn zowel ouders en gastouders welkom. Er is dan volop ruimte voor vragen en ontmoetingen.

 

Christelijke gastouderopvang in Steenwijk: Praktisch en stabiel

 Ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk vindt voor elk kind een passende christelijke gastouder in Steenwijk. De ontwikkeling van het kind is van groot belang en onze christelijke gastouders in Steenwijk spelen hierin een grote rol. Het uitgangspunt van christelijke gastouderopvang in Steenwijk is altijd dat je kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Is je christelijke gastouder in Steenwijk onverhoopt ziek? Wij zijn ook buiten kantooruren bereikbaar, zodat we voor reserve-opvang kunnen zorgen. Zo bieden we stabiliteit.

 

Christelijk gastouderbureau in Steenwijk

Ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk is onderdeel van vestiging Steenwijk-Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Wij zijn in 2006 opgericht en zijn het eerste christelijk gastouderbureau van Nederland. Wij beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders. Inmiddels bieden wij in het hele land christelijke kinderopvang.

Geborgen en bevlogen

Onze christelijke gastouders in Steenwijk werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen met een christelijke opvoeding als uitgangspunt. Dat betekent dat al onze gastouders in Steenwijk de christelijke normen en waarden uitdragen. Zo besteden de gastouders van ons christelijk gastouderbureau in Steenwijk aandacht aan de christelijke feestdagen.

Start nu met gastouderopvang bij christelijk gastouderbureau Steenwijk en neem gerust contact op met onze vestiging Steenwijk-Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. 

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer