Christelijk gastouderbureau Ommen

Home | Christelijk gastouderbureau Ommen

Christelijk gastouderbureau in Ommen gezocht?

Wil je een christelijke gastouderbureau in de buurt van Ommen inschakelen? De kans is groot dat je bij Christelijk Gastouderbureau De Herberg Oost Salland een geschikte gastouder vindt. We hebben gastouders in Ommen, Dedemsvaart, Balkbrug, Dalfsen en Hardenberg. Wij zijn het adres voor gastouderopvang door christelijke gastouders. Wij hebben jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang en vinden het belangrijk om jouw kind betrouwbare opvang te bieden. Oftewel, je kunt met een gerust hart de opvang van jouw kind overlaten aan onze christelijke gastouders in in de regio Ommen.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.

De verschillende criteria van een gastouder 

Onze christelijke gastouders in de regio Ommen voldoen aan verschillende criteria. Allereerst is een gastouder minimaal 18 jaar. Een gastouder beschikt over een diploma op MBO2 niveau in de richting Zorg en Welzijn of een vergelijkbaar diploma. Daarnaast zijn onze gastouders in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een geldig certificaat EHBO. Met onze jarenlange ervaring en ons netwerk is de kans groot dat er ook een geschikte gastouder voor jouw kind tussen zit. Als christelijke gastouderbureau in de regio Ommen hechten wij veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid. Hierbij gaat het om persoonlijke betrokkenheid bij zowel gastouder, ouder en kind.

Veilige en betrouwbare omgeving

Wij begrijpen heel goed dat je het spannend vindt om de zorg van jouw kind over te laten aan een ander. Dit geldt vooral voor ouders die hun eerste kind verwachten. Ons christelijke gastouderbureau dichtbij Ommen investeert extra tijd in het eerste intakegesprek van aanstaande ouders. Uiteraard kunnen ook ouders van twee of drie kinderen bij ons aankloppen.

In gesprek met christelijke gastouders 

Per jaar gaan wij enkele keren op bezoek bij onze christelijke gastouders in de regio Ommen. Tijdens deze bezoeken spreken we onder andere over het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling en het gedrag van de kinderen. Ook kijken wij of de omgeving veilig en geschikt is voor kinderen. Christelijk Gastouderbureau De Herberg Oost Salland zorgt ervoor dat jouw kind in een veilige en betrouwbare omgeving terecht komt. Een omgeving waarin jouw kind zich ook goed kan ontplooien.

Christelijke en pedagogische visie

Ons christelijke gastouderbureau nabij Ommen werkt volgens een christelijke en pedagogische visie. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Bij Christelijk Gastouderbureau De Herberg gaan we ervan uit dat ieder kind zich wil ontwikkelen op zijn eigen manier en eigen tempo. Een gastouder in de regio Ommen draagt bij aan deze ontwikkeling. Daarnaast hanteren wij een christelijke visie op kinderen en kinderopvang. Hierbij houdt ons christelijke gastouderopvang dichtbij Ommen rekening met de volgende vier basisprincipes: Elk kind is waardevol. Elk kind is uniek. Elk kind heeft anderen nodig om zich te ontwikkelen. Elk kind heeft talenten.

Christelijke gastouderbureau bij Ommen inschakelen?

Spreekt onze christelijke en pedagogische visie jou ook aan? En wil je graag een christelijke gastouder in de regio Ommen inschakelen voor de opvang van jouw kind? Start dan met gastouderopvang via Christelijk Gastouderbureau De Herberg Oost Salland. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. 

Wij zijn het christelijke gastouderbureau in de omgeving van Ommen en bieden jouw kind een veilige omgeving!

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer