Christelijk gastouderbureau Kesteren

Home | Christelijk gastouderbureau Kesteren

Christelijk gastouderbureau in Kesteren gezocht?

Welkom op de website van ons gastouderbureau in de regio Kesteren! Wij hebben christelijke gastouders die gastouderopvang aanbieden in de Betuwe. Christelijke gastouderbureau Kesteren maakt onderdeel uit van vestiging de Betuwe van Christelijk Gastouderbureau De Herberg met gastouders in Lienden, Kesteren, Dodewaard, Ochten, Opheusden, Geldermalsen, Tiel en omgeving. 

Ben je op zoek naar een plek waar jouw kind zich op zijn gemak voelt gedurende de tijd dat jij aan het werk bent? Onze gastouders bieden persoonlijke en kleinschalige gastouderopvang aan. Ze bieden het kind een gezonde en veilige plek om op te groeien.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijk gastouderbureau

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Bemiddeling gastouders in Kesteren

Het matchen van ouders en gastouders is het dagelijks werk van ons christelijke gastouderbureau. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij een christelijke gastouder weten te vinden die bij jou past. Ook wanneer je zelf al een gastouder hebt gevonden in of rondom Kesteren dan helpen wij je graag verder. Wij zorgen ervoor dat alles wat nodig is om de opvang op te starten en soepel te laten verlopen geregeld wordt. Mocht jouw gastouder een keer ziek zijn of met vakantie dan regelen wij voor jouw kind een reserve gastouder in de regio Kesteren. Hiervoor zijn wij ook buiten kantooruren bereikbaar.

Persoonlijke aandacht

Misschien zijn jullie in verwachting van jullie eerste kindje. Het idee om jouw kindje straks naar een gastouder in de regio Kesteren te brengen kan best spannend zijn, dat snappen wij heel goed. Hierom besteden wij veel tijd aan het intakegesprek met aanstaande en kersverse ouders. Ook wanneer je kind al wat ouder is en je hem of haar voor het eerst naar een gastouder wilt laten gaan, zal dat best even wennen zijn. Het kan ook zijn dat jullie om een bepaalde reden willen veranderen van opvang en je daarom op zoek bent naar christelijke gastouderopvang in de regio Kesteren. In welke situatie je ook zit, wij staan voor je klaar. Persoonlijke aandacht voor ieder kind, en elke ouder en gastouder staat bij ons centraal. We zoeken naar een plek waar jij jouw kind met een gerust hart durft achter te laten.

De visie van christelijk gastouderbureau Kesteren

Vanuit onze visie is ieder kind waardevol en uniek, heeft ieder kind zijn of haar eigen talenten en heeft ieder kind anderen nodig om zich te ontwikkelen. Onze christelijke gastouders in Kesteren begeleiden een stukje van het opgroeien van jouw kind. Door te handelen vanuit onze visie stimuleren zij het welzijn van ieder kind en kan ieder kind tot zijn recht komen. Meerdere keren per jaar bezoeken wij onze gastouders en hebben wij het over de manier waarop zij dit doen. Verder bekijken wij de veiligheid van het huis en stellen zo nodig een actieplan op om dit te verbeteren.

Christelijk gastouderbureau in de regio Kesteren

Ons gastouderbureau in de regio Kesteren is, zoals eerder beschreven, onderdeel van vestiging Gelderse Vallei van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. De Herberg is opgericht in 2006 en het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een organisatie met vestigingen door heel Nederland, waaronder in Kesteren.

Thema-avonden voor ouders en gastouders in Kesteren

Wij vinden het belangrijk dat de kennis en vaardigheden van onze gastouders up-to-date blijven. Hiervoor organiseren wij thema-avonden met uiteenlopende pedagogische onderwerpen. Ook ouders zijn welkom op deze thema-avonden. Verder organiseren wij EHBO-herhalingscursussen, zodat onze gastouders hun vaardigheden met betrekking tot het verlenen van eerste hulp op peil houden.

Starten met opvang bij een christelijke gastouder in Kesteren?

Wil je graag meer informatie ontvangen of weten wat de mogelijkheden zijn voor de opvang van jouw kind? Neem dan vrijblijvend contact op met vestiging de Betuwe van CGOB De Herberg.

Christelijke gastouder

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer