Christelijk gastouderbureau Hengelo

Home | Christelijk gastouderbureau Hengelo

Christelijk gastouderbureau in Hengelo gezocht?

Op zoek naar een christelijke gastouder in Hengelo? Christelijk Gastouderbureau De Herberg heeft jarenlange ervaring met christelijke gastouderopvang in Hengelo en omgeving. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders. Persoonlijke betrokkenheid, betrouwbare en kleinschalige kinderopvang, dat is waar ons christelijk gastouderbureau voor staat.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijke gastouder

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Op zoek naar een gastouder

Misschien ben je in verwachting van je eerste kindje. Meestal beginnen aanstaande ouders dan te zoeken naar kinderopvang. Het kan best spannend zijn om je kindje straks naar de opvang te brengen. Gastouderopvang is een goede optie. Het is kleinschalig en een vertrouwde plek voor je kind. Wij als christelijk gastouderbureau investeren extra tijd in het eerste intakegesprek van aanstaande ouders. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat we samen kijken welke gastouder in Hengelo bij jullie past; persoonlijk en praktisch gezien. Ook als je voor een tweede of derde kind bij ons aanklopt, zullen wij jullie leren kennen om te ontdekken wat jullie belangrijk vinden, zodat onze dienstverlening daarop aansluit.

Eerste christelijke gastouderbureau in Hengelo

Christelijk Gastouderbureau De Herberg bestaat sinds 2006. We zijn het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels zijn er vestigingen in het hele land en zijn we het grootste christelijke gastouderbureau van Nederland. Maar elke regio en stad heeft weer een eigen bemiddelingswerker. Zij zijn persoonlijk betrokken en zijn het vaste aanspreekpunt en gezicht bij jou als ouder en gastouder.

Bemiddeling gastouders in Hengelo

Door onze ervaring en ons netwerk is de kans groot dat we dat we voor jou een passende christelijke gastouder kunnen vinden. Misschien heb je zelf al een christelijke gastouder gevonden, ook dan kun je bij ons terecht. Na het maken van de juiste match tussen gastouder en ouder houdt onze taak niet op. Wij blijven aanwezig en onze dienstverlening staat volledig in het teken van blijvende persoonlijke betrokkenheid bij zowel gastouder, ouder als kind.

Pedagogische begeleiding

Het begeleiden van onze gastouders is één van de belangrijkste werkzaamheden van ons christelijk gastouderbureau. Meerdere keren per jaar bezoeken wij de gastouders. Hierdoor hebben wij een beeld van hoe zij de opvang vormgeven en hoe de ontwikkeling van jullie kindje verloopt. Onze bemiddelingsmedewerkers zijn pedagogisch onderlegd en hebben vaak jarenlange ervaring in de kinderopvang, waardoor zij gastouders bijvoorbeeld advies kunnen geven over de omgang met kinderen, het stimuleren van de ontwikkeling en het gebruik van spelvormen.

Kleinschaligheid en stabiliteit

Als christelijk gastouderbureau vinden wij het belangrijk om een gastouder te vinden die niet alleen qua persoonlijkheid bij jullie past, maar die ook op de door jullie gewenste dagen en tijden voor jullie kind kan zorgen. Naast dat jullie een goed gevoel moeten hebben bij de gastouder, is het belangrijk dat de opvang voor jullie ook praktisch is.
Wanneer de gastouder onverwachts ziek wordt, werken wij ook buiten kantooruren om voor jullie een vervangende gastouder te zoeken. Christelijk Gastouderbureau De Herberg biedt hierdoor kleinschaligheid en stabiliteit tegelijk.

Christelijke visie

Wij vinden het heel belangrijk dat onze gastouders een geborgen plek bieden aan kinderen. Onze christelijke visie op kinderopvang is hier een belangrijke drijfveer voor. Wij gunnen alle kinderen een christelijke opvoeding. Al onze gastouders staan hierachter en geven op hun manier hun christelijke geloofsovertuiging vorm in de opvang en leven de christelijke normen en waarden voor. Dit doen zij bijvoorbeeld door het vertellen van bijbelverhalen, zingen van christelijke liedjes en het vieren van christelijke feestdagen

Starten met gastouderopvang in Hengelo

Start daarom nu met gastouderopvang via Christelijk Gastouderbureau De Herberg, het gastouderbureau voor de regio Hengelo. Schrijf je in via het inschrijfformulier! Wij zullen dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.  Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging Twente van Christelijk Gastouderbureau De Herberg.

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer