Werken als christelijke gastouder 

Home | Samenwerken | Werken als christelijke gastouder

Werken als Christelijke gastouder?

Wil je werken als christelijke gastouder? CGOB De Herberg is regelmatig op zoek naar nieuwe gastouders. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie om gastouder te worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op en ontdek of gastouderschap via CGOB De Herberg iets voor jou is. 

Christelijk gastouderbureau CGOB De Herberg

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.
5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Geef Zijn liefde door als gastouder

Wanneer je ervoor kiest om te gaan werken als christelijke gastouder, krijg je de unieke kans een wezenlijke rol te spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen. Je mag ze een tweede thuis bieden en iets meegeven van een christelijke opvoeding. Als voortzetting van wat ze thuis gewend zijn, maar soms ook als waardevolle aanvulling omdat ouders dat van meerwaarde beschouwen.

Wat bieden wij?

Als je een flexibele, verantwoordelijke baan zoekt, waarbij je je eigen tijd kunt indelen en graag met kinderen werkt dan is gastouder zijn iets voor jou! Ook als je al oppast, kun je gastouder voor CGOB De Herberg worden. Dit geeft jou en de ouders van je oppaskinderen veel voordelen. 

 

  • Als gastouder in je eigen huis verdien je een bedrag per uur per kind.
  • Je krijgt dit op basis van digitale urenregistratie waartoe je via ons toegang krijgt.
  • De vergoedingen die je hanteert als gastouder mag je zelf bepalen. 
  • We zorgen dat alle afspraken met ouders, goed worden vastgelegd middels een contract en jouw eigen algemene voorwaarden. 
  • Geen zorgen over financiële afwikkeling, dat doen wij voor je.
  • Persoonlijke begeleiding, advies en ondersteuning op het gebied van veiligheid, hygiëne en pedagogiek.
  • Op onze gezellige en leerzame thema-avonden ontmoet je collega gastouders.
  • Wil je graag werken als christelijke gastouder bij CGOB De Herberg? Een belangrijke meerwaarde die wij jou bieden, is dat je als gastouder te maken hebt met één en dezelfde bemiddelingsmedewerker.
Christelijke gastouder
Christelijk gastouderbureau

Voorleven christelijke normen en waarden  

Volwassenen hebben een voorbeeldfunctie. Het voorleven van de christelijke normen en waarden is van groot belang voor de ontwikkeling van het gedrag van een kind. Het is belangrijk dat kinderen hier op gelijke manier in worden voorgegaan, dus ook wanneer kinderen tijd doorbrengen bij een gastouder. Als gastouder van CGOB De Herberg ken je de bijbel, leef je naar de normen en waarden daarvan en wil en kan je deze ook over- en uitdragen. Christelijke gastouders creëren zo een herkenbare leefomgeving voor kinderen.

Christelijke visie

CGOB De Herberg onderscheidt zich van andere gastouderbureaus door de christelijke visie die wij hebben op kinderopvang. Wanneer je gaat werken als christelijke gastouder voor CGOB De Herberg, draag je de bijbelse normen en waarden en een christelijke levensstijl uit. Er wordt door jou bijvoorbeeld rondom de christelijke feestdagen aandacht besteed aan de christelijke betekenis daarvan en je leest ook uit de kinderbijbel.

Christelijke gastouders

Vereisten omtrent werken als gastouder

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een echte kindervriend bent. Je kunt dit werk alleen doen als je graag met kinderen omgaat en ze een veilig en gezond (tweede) thuis wilt en kunt bieden.

Wat heb je nodig om als christelijke gastouder bij CGOB De Herberg aan de slag te gaan?

 

Je moet minimaal 18 jaar zijn. 

Je hebt een diploma op MBO2 niveau in de richting van Zorg en Welzijn of een daarmee vergelijkbaar diploma. Of bent bereid deze te halen.

Je bent bereid om een certificaat voor kinder-EHBO te halen (of je kunt deze al overhandigen).

Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen van jezelf en eventueel inwonende volwassenen en je daarmee inschrijven in het personenregister

 

Jouw profiel:

Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van de behoeften van kinderen.

Voldoende kennis van de Nederlandse taal om met ouders en kinderen te kunnen communiceren.

Je kan en wil bijbelse normen en waarden overdragen.

Vanwege belang van hechting met kinderen ben je minimaal een jaar beschikbaar.

Aanmelden voor werken als christelijke gastouder? Interesse? Schrijf je dan nu hier in!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van werken als christelijke gastouder via CGOB De Herberg?

Als christelijke gastouder bij CGOB De Herberg geniet je van voordelen zoals persoonlijke aandacht voor kinderen, professionele begeleiding, een christelijke omgeving, continuïteit in zorg, een huiselijke sfeer, en de mogelijkheid tot kinderopvangtoeslag.

Wat verdien ik als gastouder bij CGOB De Herberg?

Als gastouder ontvang je een vergoeding per uur per kind. De exacte tarieven bepaal je zelf. CGOB De Herberg zorgt voor financiële afwikkeling en biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Hoe kan ik me aanmelden als christelijke gastouder?

Om je aan te melden als christelijke gastouder bij CGOB De Herberg, dien je minimaal 18 jaar oud te zijn, een diploma op MBO2 niveau in Zorg en Welzijn of vergelijkbaar te hebben (of bereid zijn dit te halen), een certificaat voor kinder-EHBO te bezitten, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor jezelf en inwonende volwassenen te kunnen overleggen, en minimaal een jaar beschikbaar te zijn. Schrijf je in via de website.

Wat houdt de christelijke visie van CGOB De Herberg in?

CGOB De Herberg onderscheidt zich door een christelijke visie op kinderopvang, waarbij gastouders bijbelse normen en waarden uitdragen. Dit omvat aandacht voor christelijke feestdagen en het gebruik van de kinderbijbel.

Wat zijn de vereisten om kinderen op te vangen als gastouder?

Als gastouder dien je een echte kindervriend te zijn, minimaal 18 jaar oud te zijn, een passend diploma te hebben (MBO2 Zorg en Welzijn of vergelijkbaar), een certificaat voor kinder-EHBO te bezitten, een VOG voor jezelf en inwonende volwassenen te kunnen overhandigen, verantwoordelijkheidsgevoel en kennis van kinderbehoeften te hebben, de Nederlandse taal voldoende te beheersen voor communicatie, en bereid te zijn bijbelse normen en waarden over te dragen.

Hoeveel kinderen worden maximaal tegelijkertijd opgevangen door een gastouder bij CGOB De Herberg?

Bij CGOB De Herberg worden maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen door een gastouder, wat zorgt voor persoonlijke aandacht en een huiselijke sfeer.

Wat is het verschil tussen gastouderopvang en een kinderdagverblijf?

Gastouderopvang biedt kleinschalige, persoonlijke zorg in een huiselijke omgeving, terwijl kinderdagverblijven groter en formeler zijn. Gastouderopvang is vaak ook voordeliger.

Biedt CGOB De Herberg financiële ondersteuning voor opleidingen en certificaten?

Ja, CGOB De Herberg biedt persoonlijke begeleiding en kan ondersteuning bieden bij het behalen van vereiste certificaten, zoals kinder-EHBO.

Hoe kan ik meer te weten komen over de aanmeldingsprocedure en de vereisten?

Voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure en de vereisten kun je contact opnemen met CGOB De Herberg via hun website of telefonisch.

Is werken als christelijke gastouder geschikt voor mensen zonder ervaring in kinderopvang?

Werken als christelijke gastouder vereist geen specifieke ervaring, maar het is belangrijk dat je affiniteit met kinderen hebt, verantwoordelijkheidsgevoel en de bereidheid om bijbelse normen en waarden over te dragen.