Ontwikkeling van baby’s: bewegingsruimte en inrichting

Home | Ontwikkeling van baby’s: bewegingsruimte en inrichting

Ontwikkeling van baby’s: bewegingsruimte en inrichting

Een goede inrichting van de opvangruimte biedt baby’s bewegingsruimte om zich te ontwikkelen. Het is wel een uitdaging om baby’s en dreumesen te beschermen en tegelijkertijd te stimuleren tot ontdekken. Hoe kun je dat doen?

  1. Geef baby’s een eigen, afgeschermde plek: een kleed geeft al een mooie markering aan, maar een hekje erom is nog beter. Baby’s kunnen zich hieraan optrekken en er is geen risico dat een ouder kind per ongeluk met een kinderwagen over de vingers van een baby of dreumes heen rijdt.
  2. Laat kinderen oefenen met groot materiaal als een kleine verhoging of een tunnel om doorheen te kruipen. Dit vinden ze erg leuk en ze oefenen hun coördinatie, evenwicht en trainen hiermee hun spieren.
  3. Baby’s en dreumesen hebben rust nodig om bij te komen van alle indrukken. Maar je kunt dit samen laten gaan met het ontdekken van de wereld om hen heen. Zorg ervoor dat ze vanaf de plek waar ze liggen de ruimte in of uit het raam kunnen kijken. Je kunt ook interessante dingen op ooghoogte hangen.

 

Bron