Bel of mail mij terug!

Uw verzoek wordt gestuurd naar Christelijk Gastouderbureau Zwolle.

Christelijk gastouderbureau Zwolle

Christelijk gastouderbureau De Herberg in Zwolle wordt door ons, Henriëtte en Elien, samen geleid. Beide zijn we moeders van dochters. Als ouders hebben we zelf ook ervaring opgedaan met de opvang van onze kinderen bij gastouders. Het kleinschalige van de gastouderopvang sprak ons toen al erg aan.
Henriëtte is begonnen met de gastouderopvang in Zwolle, waar Elien er enkele jaren later bij kwam. We hebben elkaar echt gevonden in de manier waarop we ons werk onder gastouders en voor ouders doen.
Het is heel bijzonder om zo persoonlijk betrokken te mogen zijn bij grote veranderingen in de levens van ouders, gastouders en jonge kinderen. We vinden het heel mooi om al deze mensen, klein en groot, daarin te kunnen begeleiden, ook als het bijvoorbeeld anders gaat dan gedacht. Zo veranderen opvattingen over opvoeden door nieuwe inzichten en ervaringen met een kind.

We mogen in de regio inmiddels tientallen gastouders begeleiden, van wie sommigen al langere tijd aan De Herberg verbonden zijn. We zien daardoor dat gastouders ook zelf een ontwikkeling doormaken. Ze zijn daarbij natuurlijk allemaal uniek. Maar wat ze verbindt, is hun passie voor kinderen en de wens om de liefde van God door te geven en uit te stralen in hun werk. Ze willen een kind een veilige, huiselijke plek bieden en leren met elkaar om te gaan.

We hebben beide de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan en we werken nu al een aantal jaren vanuit de vestiging Zwolle. In de stad zelf is veel vraag naar christelijke gastouderopvang, maar onder andere ook in plaatsen als Dalfsen. De combinatie van het contact met ouders en gastouders en de kinderen, vinden we erg afwisselend en daarom ook leuk. Evenals het werk achter de schermen, zoals de administratie, zoektochten naar en begeleiding van gastouders en ouders. Het geeft altijd weer voldoening om een goede match te vinden.
Henriƫtte Toornstra
Henriëtte Toornstra
Eline Nijenhuis
Elien Nijenhuis


Lees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder in Zwolle. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders. Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jullie kind een geborgen plek bieden.
 

Wat we doen

Het vinden van een passende gastouder in Zwolle is ons dagelijks werk.
 • We verzorgen ook de koppeling met de door jou gevonden christelijke gastouder
 • We bieden begeleiding aan de gastouder bij de zorg voor jouw kind
 • We bieden opvang vanuit onze persoonlijke betrokkenheid 
 • We zijn er voor kinderen van 0-12 jaar
 

Je eerste kindje

De kans is groot dat je in verwachting bent van een eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau in Zwolle. Het idee dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt, is soms best spannend. We investeren daarom extra tijd in de eerste intake van aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of de manier ze aanspreekt waarop we ons werk doen.

 

Hoe wij werken

 • Vanuit een pedagogische visie
 • Regelmatig bezoeken we gastouders
 • We kijken naar en spreken over de ontwikkeling van kinderen
 • Samen met de gastouder zoeken we naar een goed aanbod van spelvormen en speelgoed
 • We controleren of de omgeving en het huis veilig zijn
 • We zorgen voor de financiële administratie
 

Begeleiding gastouders

We vinden de relatie met de gastouder heel belangrijk en ook dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten, waar iedereen ervaringen kan uitwisselen en contact kan leggen. We organiseren:

 • Thema-avonden
 • Opleidingen
 • EHBO-(herhalings)cursussen
 • Op de thema-avonden zijn vraagouders en gastouders welkom!

 

Waarom De Herberg

Onze gastouders werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. Onze gastouders in Zwolle leven de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis, Bijbellezen en bidden.

 

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met ons christelijke gastouderbureau Zwolle via e-mail: henriettetoornstra@christelijkekinderopvang.nl en telefoon: 06-19421125.

 

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.