Bel of mail mij terug!

Uw verzoek wordt gestuurd naar Christelijk Gastouderbureau Twente.

Christelijk gastouderbureau Twente

Als ouder weet ik hoe fijn het is om je kind met een gerust hart naar de opvang kunt brengen. Waar het zo goed is, dat je er als ouder ook van geniet hoe je kind contact heeft met de gastouder. Ik help graag mee om zo'n veilige plek voor kinderen te bieden, waar het is als een tweede thuis. 

Als bemiddelingsmedewerker van De Herberg kan ik daarin zelfstandig bezig zijn. Ik hou ervan om de opvang te regelen en te coördineren. De verschillende contacten met ouders en gastouders geven me veel plezier in mijn werk. En het maken van een goede match waarbij je steeds meer en meer merkt dat ouder en gastouder elkaar leren kennen, waarderen en vertrouwen.

Ook coach ik graag gastouders zodat ze steeds professioneler worden in hun werk en zodat ze persoonlijk groeien. Onderdelen van de Academie Lichamelijk opvoeding, waar ik gestudeerd heb, komen daarbij zeer van pas. Maar ook de opleiding Doktersassistente en vooral de ervaring van het werken met mensen die ik jarenlang opdeed in dat vak. Inmiddels werk ik ook al enkele jaren met veel plezier bij De Herberg.


 
 
Rianne Fris
Rianne FrisLees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder in de regio Twente, met plaatsen als Enschede, Hengelo, Almelo, Wierden en Nijverdal. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders. Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jullie kind een geborgen plek bieden.
 

Wat we doen

Het vinden van een passende gastouder in de regio Twente is ons dagelijks werk.
 • We verzorgen ook de koppeling met de door jou gevonden christelijke gastouder
 • We bieden begeleiding aan de gastouder bij de zorg voor jouw kind
 • We bieden opvang vanuit onze persoonlijke betrokkenheid 
 • We zijn er voor kinderen van 0-12 jaar
 

Je eerste kindje

De kans is groot dat je in verwachting bent van een eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau regio Twente. Het idee dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt, is soms best spannend. We investeren daarom extra tijd in de eerste intake van aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of de manier ze aanspreekt waarop we ons werk doen.

 

Hoe wij werken

 • Vanuit een pedagogische visie
 • Regelmatig bezoeken we gastouders
 • We kijken naar en spreken over de ontwikkeling van kinderen
 • Samen met de gastouder zoeken we naar een goed aanbod van spelvormen en speelgoed
 • We controleren of de omgeving en het huis veilig zijn
 • We zorgen voor de financiële administratie
 

Begeleiding gastouders

We vinden de relatie met de gastouder heel belangrijk en ook dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten, waar iedereen ervaringen kan uitwisselen en contact kan leggen. We organiseren:

 • Thema-avonden
 • Opleidingen
 • EHBO-(herhalings)cursussen
 • Op de thema-avonden zijn vraagouders en gastouders welkom!

 

Waarom De Herberg

Onze gastouders werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. Onze gastouders in de regio Twente leven de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis, Bijbellezen en bidden.

 

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met ons christelijke gastouderbureau regio Twente via riannefris@christelijkekinderopvang.nl en telefoon: 06-54386224.

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.