Bel of mail mij terug!

Het verzoek wordt gestuurd naar het hoofdkantoor van Christelijke Kinderopvang De Herberg.

Christelijk gastouderbureau regio Kennemerland

Persoonlijke aandacht vind ik een van de belangrijkste kenmerken van christelijk gastouderbureau De Herberg regio Kennemerland. Mijn naam is Willeke Reitsma. Ik woon samen met mijn vriend en ons zoontje in Alkmaar. Vanuit die stad werk ik als vestigingsmanager aan het organiseren van christelijke gastouderopvang voor de hele regio Kennemerland. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat je vertrouwen hebt in de gastouder waar je kindje wordt ondergebracht. Iemand van wie je zeker weet dat je kindje daar een hele leuke dag gaat hebben. Op een plek waar het veilig en vertrouwd is.

Toen ik zelf christelijke gastouderopvang zocht voor ons zoontje, ontdekte ik dat dit niet zo makkelijk te vinden was in de regio Kennemerland. Ik sprak meer ouders met die uitdaging. Op dat moment werkte ik al 15 jaar in de kinderopvang. Ik zag de advertentie van De Herberg, 'franchisers gezocht', en wist: dit is het, dit moest ik gaan doen voor deze regio! Het voelde als een geschenk uit de hemel. Ik vind het belangrijk dat kinderen thuis, in de kerk, op school, maar ook zeker in de opvang met christelijke normen en waarden worden omringd. Zodat zij in een beschermde christelijke sfeer Gods nabijheid mogen beleven!
Het organiseren, plannen en matchen van de gastouderopvang vind ik erg leuk. En ook het begeleiden van de gastouders geeft mij veel voldoening. Het leuke contact met de ouders en het zoeken naar een passende gastouder voor hun kindje(s), geeft mij erg veel plezier in mijn werk. Ik weet hoe fijn het is als ik een zoekvraag van ouders kan beantwoorden.

Ik heb Sociaal cultureel Werk (SCW) gestudeerd en ben daarna in de kinderopvang gaan werken, onder andere als hoofdleidster op een BSO-locatie. Sinds oktober 2016 heb ik mijn eigen gastouderbureau De Herberg in de regio Kennemerland. Ik hou ervan op meer plekken actief te kunnen zijn, van de grotere steden Alkmaar, Haarlem, Zaandam en Schagen tot de kleinere plaatsen Langedijk, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Uitgeest.

 
Willeke Reitsma
Willeke Reitsma


Lees meer

 

 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder in de regio Kennemerland, met plaatsen als Alkmaar, Zaandam, Langedijk, Heiloo, Bergen, of Heerhugowaard. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders. Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jullie kind een geborgen plek bieden.
 

Wat we doen

Het vinden van een passende gastouder in de regio Kennemerland is ons dagelijks werk.
 • We verzorgen ook de koppeling met de door jou gevonden christelijke gastouder
 • We bieden begeleiding aan de gastouder bij de zorg voor jouw kind
 • We bieden opvang vanuit onze persoonlijke betrokkenheid 
 • We zijn er voor kinderen van 0-12 jaar
 

Je eerste kindje

De kans is groot dat je in verwachting bent van je eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau regio Kennemerland. Het idee dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt, is soms best spannend. We investeren daarom extra tijd in de eerste intake van aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of de manier ze aanspreekt waarop we ons werk doen.

 

Hoe wij werken

 • Vanuit een pedagogische visie
 • Regelmatig bezoeken we gastouders
 • We kijken naar en spreken over de ontwikkeling van kinderen
 • Samen met de gastouder zoeken we naar een goed aanbod van spelvormen en speelgoed
 • We controleren of de omgeving en het huis veilig zijn
 • We zorgen voor de financiële administratie
 

Begeleiding gastouders

We vinden de relatie met de gastouder heel belangrijk en ook dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten, waar iedereen ervaringen kan uitwisselen en contact kan leggen. We organiseren:

 • Thema-avonden
 • Opleidingen
 • EHBO-(herhalings)cursussen
 • Op de thema-avonden zijn vraagouders en gastouders welkom!

Waarom De Herberg

Onze gastouders werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. Onze gastouders in de regio Kennemerland leven de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis, Bijbellezen en bidden.

 

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met ons christelijke gastouderbureau regio Kennemerland via willekereitsma@christelijkekinderopvang.nl en telefoon: 06-33720339.

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.