Bel of mail mij terug!

Uw verzoek wordt gestuurd naar Christelijk Gastouderbureau Amersfoort.

Christelijk gastouderbureau regio Amersfoort

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening wilde ik graag met kinderen werken. Gastouderopvang is een prachtige vorm van kinderopvang. Kinderen worden in een huisgezin opgenomen, er is aandacht voor ze. Ook vanuit mijn eigen ervaring als moeder van drie kinderen heb ik mogen zien hoe mooi het is als kinderen hun eigen plekje hebben, een tweede thuis. Het voelde alsof ze gewoon bij hun vriendjes en vriendinnetjes speelden.

Ik hou ervan om samen met ouders op zoek te gaan naar de beste plek voor hun kind(eren). Het lijkt soms een enorme puzzel, maar hoe fijn is het dan als het lukt! Sommige gezinnen zijn inmiddels al bijna 10 jaar verweven met de gastouder en haar gezin. De opvang start dan met het eerste kindje, en na verloop van tijd komen de broertjes en/of zusjes er vanzelf bij. Je bent dan echt onderdeel van elkaars gezin geworden.

Ook vind ik het mooi om te zien hoe bevlogen gastouders zijn in hun werk. Stuk voor stuk hebben ze een hart voor kinderen. Ik probeer ze tot steun te zijn in hun werk, zowel op pedagogisch vlak als zakelijk. Ik put daarbij uit mijn kennis die ik opdeed tijdens de studie Sociaal Pedagosische Hulpverlening, waarbij ik mij specialiseerde in kinderpsychiatrie, waar ik ook een tijd in werkzaam ben geweest.


 
 

Suzy-Ann Visser
1e contactpersoon - Suzy-Ann Visser

Dominique de Jong
Eigenaar: Dominique de Jong

Lees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een gastouder in gastouder in Amersfoort en omgeving. We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders in Amersfoort, Nijkerk en omgeving. Vanuit onze jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jullie kind een geborgen plek bieden.

 

Wat we doen

Het vinden van een passende gastouder in Amersfoort en omgeving is ons dagelijks werk.
 • We verzorgen ook de koppeling met de door jou gevonden christelijke gastouder
 • We bieden begeleiding aan de gastouder bij de zorg voor jouw kind
 • We bieden opvang vanuit onze persoonlijke betrokkenheid 
 • We zijn er voor kinderen van 0-12 jaar
 

Je eerste kindje

De kans is groot dat je in verwachting bent van een eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau in Amersfoort en omgeving. Het idee dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt, is soms best spannend. We investeren daarom extra tijd in de eerste intake van aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of de manier ze aanspreekt waarop we ons werk doen.

 

Hoe wij werken

 • Vanuit een pedagogische visie
 • Regelmatig bezoeken we gastouders
 • We kijken naar en spreken over de ontwikkeling van kinderen
 • Samen met de gastouder zoeken we naar een goed aanbod van spelvormen en speelgoed
 • We controleren of de omgeving en het huis veilig zijn
 • We zorgen voor de financiële administratie
 

Begeleiding gastouders

We vinden de relatie met de gastouder heel belangrijk en ook dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten, waar iedereen ervaringen kan uitwisselen en contact kan leggen. We organiseren:

 • Thema-avonden
 • Opleidingen
 • EHBO-(herhalings)cursussen
 • Op de thema-avonden zijn vraagouders en gastouders welkom!

Waarom De Herberg

Onze gastouders werken vanuit een christelijke bevlogenheid. We streven naar een geborgen plek voor kinderen, zodat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. Onze gastouders in Amersfoort en omgevingleven de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis, Bijbellezen en bidden.

 

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met ons christelijke gastouderbureau Amersfoort en omgeving via dominiquedejong@christelijkekinderopvang.nl en telefoon: 06-17112001.

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.