Christelijk gastouderbureau Woudenberg – Scherpenzeel

Home | Christelijk gastouderbureau Woudenberg – Scherpenzeel

Christelijk gastouderbureau in Woudenberg – Scherpenzeel gezocht?

Welkom bij ons gastouderbureau in Woudenberg – Scherpenzeel, onderdeel van de vestiging Utrecht van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Waarschijnlijk ben je op zoek naar opvang bij jou in de buurt. Dan ben je bij ons aan het goede adres! We beschikken over een groot netwerk van christelijke gastouders in Woudenberg – Scherpenzeel en omgeving. We hebben jarenlange ervaring met kleinschalige gastouderopvang en we willen ook jouw kind graag een geborgen plek bieden.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijke gastouder

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Bemiddeling christelijke gastouders in Woudenberg – Scherpenzeel

Het is ons dagelijks werk om gastouder in Woudenberg – Scherpenzeel te vinden die bij jullie past. Door onze ervaring en ons netwerk weten we als gastouderbureau precies waar we op moeten letten bij het zoeken en de bemiddeling tussen ouders en gastouders. Ook wanneer je zelf al een gastouder hebt gevonden die bij je past, kun je bij ons terecht.

Onze dienstverlening draait om persoonlijke betrokkenheid bij gastouder, ouder en kind, van de eerste maanden tot de basisschoolleeftijd.

Opvang voor jouw kind(eren)

Misschien ben je in verwachting van een eerste kindje. Het idee om jouw kindje straks naar de opvang te brengen, is soms best spannend. Wij vinden het heel belangrijk om je hierin goed te begeleiden. We investeren veel tijd in het intakegesprek van aanstaande ouders. Zodat jullie alles over ons en gastouderopvang te weten kunnen komen.

Het kan ook zijn dat je al meerdere kinderen hebt en op zoek bent naar christelijke kinderopvang. Ook daarvoor kun je bij ons aankloppen.

Pedagogische visie

We vinden het heel belangrijk om vanuit een pedagogische visie te werken en de veiligheid van kinderen staat bij ons op nummer 1. We bezoeken gastouders enkele keren per jaar. We lopen dan bijvoorbeeld samen het huis door om te kijken of het kindveilig is en stellen een actieplan op voor verbeterpunten. Ook spreken we tijdens een bezoek aan de gastouder over de kinderen in de opvang, de ontwikkeling en het gedrag van kinderen, het omgaan met verschillende leeftijden, speelgoed en spelvormen.

Begeleiding gastouders in Woudenberg – Scherpenzeel

Verder is onderdeel van ons werk om thema-avonden, opleidingen en EHBO-herhalingscursussen voor onze gastouders te organiseren. Op de thema-avonden zijn ouders en gastouders welkom. Gastouders hebben in het dagelijks werk geen collega’s om zich heen, dus op deze avonden kunnen zij ervaringen uitwisselen. Met de opleidingen en EHBO-(herhalings)cursussen zorgen we dat de gastouders altijd over de juiste papieren beschikken.

Een passende match: persoonlijk en praktisch

We vinden het heel belangrijk dat een gastouder goed bij jullie past, zowel persoonlijk als praktisch. We kennen onze gastouders, weten hoe zij hun opvang vormgeven en wie nog plek heeft om een of meerdere kindjes op te vangen op het moment dat jij opvang nodig hebt omdat je aan het werk bent.

Als bureau zijn we ook buiten kantooruren te bereiken om voor reserve-opvang te zorgen, mocht de gastouder op vakantie zijn of onverhoopt een keer ziek zijn. Zo bieden we stabiliteit in de opvang.

Gastouderbureau in Woudenberg – Scherpenzeel

We zijn onderdeel van vestiging Utrecht van Christelijk Gastouderbureau De Herberg dat sinds 2006 bestaat. Wij zijn het eerste en grootste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels hebben we gastouderbureaus in het hele land waaronder in Woudenberg – Scherpenzeel.

Een niet onbelangrijk onderdeel van ons werk is het verzorgen van de financiële afhandeling van de opvang. Wij zorgen voor de facturatie en dat de juiste opvanggegevens bij de belastingdienst bekend zijn, zodat je de kinderopvangtoeslag kunt ontvangen.

Christelijke identiteit

Onze naam, Christelijk Gastouderbureau De Herberg, zegt het al. Wij werken vanuit een christelijke bevlogenheid en selecteren onze gastouders hier ook op. Al onze gastouders in Woudenberg – Scherpenzeel zijn praktiserend christen en leven de christelijke normen en waarden voor in de opvang. In de dagelijkse praktijk betekent dit bijvoorbeeld bidden en danken rondom het eten, het zingen van christelijke liedjes en het vieren van christelijke feestdagen.

Start nu met opvang bij christelijk gastouderbureau in Woudenberg – Scherpenzeel

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging Utrecht van Christelijk Gastouderbureau De Herberg.

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer