Christelijk gastouderbureau Meppel

Home | Christelijk gastouderbureau Meppel

Christelijk gastouderbureau in Meppel gezocht?

Wil je kleinschalige opvang, rust, een vast gezicht en flexibiliteit, kies dan voor opvang via ons gastouderbureau in Meppel, onderdeel van de vestiging Steenwijk-Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. We hebben een groot en groeiend netwerk van christelijke gastouders in Meppel en omgeving (Nijeveen, Wanneperveen, Koekange, de Wijk). Vanuit onze ervaring met kleinschalige gastouderopvang willen we ook jouw kind een geborgen plek bieden. 

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijke gastouderopvang Meppel

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouder Meppel

Bemiddeling christelijke gastouders in Meppel 

Het vinden van een passende gastouder in Meppel en omgeving is ons dagelijks werk. Door onze ervaring weten we precies waar we op moeten letten bij de bemiddeling en we investeren daar ook veel tijd in. Het kan ook zijn dat je al een passende christelijke gastouder hebt gevonden. Ook dan kun je bij ons christelijk gastouderbureau in Meppel terecht. Het gaat bij ons om meer dan alleen het vinden van een gastouder voor jou als ouder. Bij christelijke gastouderopvang in Meppel draait alles om persoonlijke betrokkenheid bij gastouder, ouder en kind, van de eerste maanden tot en met de basisschoolleeftijd.

Een eerste kindje

Misschien ben je in verwachting van je eerste kindje. De meeste ouders zoeken juist dan naar een gastouder via ons gastouderbureau in Meppel en omgeving. Het is best een spannend gevoel dat je jouw kindje straks naar de opvang brengt. Vertrouwen en regelmaat zijn dan erg belangrijk. Juist daarom kiezen ook steeds meer ouders voor christelijke gastouderopvang in Meppel. We investeren bovendien extra tijd in de eerste intake met aanstaande ouders. Maar we krijgen ook ouders die juist bij een tweede of derde kindje bij ons christelijk gastouderbureau in Meppel aankloppen. Omdat ze net verhuisd zijn of omdat de manier waarop we ons werk doen ze aanspreekt. We bieden bemiddeling voor opvang bij de gastouder, wat het meest voorkomt, maar ook bij de ouders thuis.

 

De pedagogische visie

Voor ons is het heel belangrijk om vanuit een pedagogische visie te werken. Daar hoort bij dat we onze christelijke gastouders in Meppel enkele keren per jaar bezoeken om te observeren hoe de gastouder met de kinderen omgaat. We spreken dan met de gastouder over de kinderen in de opvang, het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling van kinderen, gedrag van kinderen, speelgoed en spelvormen. Bij een bezoek aan onze christelijke gastouders kijken we ook opnieuw naar de situatie in het huis, bijvoorbeeld om te zien of het kind veilig is gebleven. Hiervoor stellen we ook een actieplan op.

Begeleiding gastouders in Meppel 

Zoek je opvang voor jouw kind? Bij Christelijk Gastouderbureau De Herberg zoekt graag een passende gastouder voor jullie Vul vandaag nog ons inschrijfformulier in. Dan vinden wij een christelijke gastouder in Deventer die aan al jouw eisen voldoet. Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging in Deventer. Met een christelijke gastouderbureau in de regio Deventer kun je met een gerust hart aan het werk.

Praktisch en stabiel

We willen je graag nog iets vertellen over de reden waarom duizenden ouders al voor christelijke gastouderopvang in Meppel kozen. De kleinschaligheid en persoonlijke betrokkenheid maken dat we goed in staat zijn een passende gastouder te vinden. Passend omdat het persoonlijk aansluit bij een christelijke visie op de opvoeding, maar ook uit praktisch oogpunt. We weten precies welke van onze christelijke gastouders in Meppel beschikbaar zijn en waar er nog plek is om kindjes op te vangen. Groot voordeel van opvang via gastouders is de stabiliteit. Je kindje wordt altijd door dezelfde persoon opgevangen en daar kun je ook makkelijk persoonlijke afspraken mee maken, van praktische aard en over de verzorging. Het kan voorkomen dat de gastouder ziek is, we helpen ook in die gevallen bij gastouderbureau Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg om binnen ons netwerk direct op zoek te gaan naar een alternatief.

Christelijk gastouderbureau voor Meppel

We zijn onderdeel van de christelijke kinderopvang De Herberg dat sinds 2006 bestaat. Het is het eerste christelijk gastouderbureau van Nederland. Inmiddels hebben we gastouderbureaus in het hele land waaronder dus ook in Meppel. Onze bemiddelingsmedewerker gaat voor jou op zoek naar een gastouder in Meppel en blijft ook daarna onze christelijke gastouders in Meppel begeleiden.

Geborgen en bevlogen

Onze gastouders en bemiddelingswerkers werken altijd vanuit een christelijke bevlogenheid. Zo leven onze gastouders in Meppel de christelijke normen en waarden voor en ze dragen deze uit. We streven daarbij naar een geborgen plek voor alle kinderen, want we zijn ervan overtuigd dat we ook op die manier kunnen bijdragen aan een christelijke opvoeding. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis. Veel ouders zijn christelijk of christelijk opgevoed, maar soms kiezen ouders ook voor ons omdat ze graag hun kindje iets van de christelijke normen en waarden willen meegeven zonder dat ze daar zelf heel bekend mee zijn.

Start nu met opvang bij ons christelijk gastouderbureau voor Meppel

Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging Steenwijk-Meppel van Christelijk Gastouderbureau De Herberg.

Christelijk gastouderbureau Meppel

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer