Christelijk gastouderbureau Oost-Salland & Zuid-Drenthe

Onze eigen kinderen hebben een fijne plek bij een christelijke gastouder en dat gun ik andere ouders ook. Het is belangrijk dat kinderen goed opgevangen worden als wij, de ouders, aan het werk zijn. Ook vinden mijn man en ik het belangrijk dat de kinderen ook tijdens de opvang in een christelijke omgeving opgroeien.

In mijn werk in de regio Oost-Salland en Zuid-Drenthe heb ik veel gesprekken met ouders en gastouders en dat geeft me veel voldoening. Ik kan ze laten zien wat de mogelijkheden zijn om uiteindelijk een goede match te vinden tussen gastouder en ouder en kinderen.

Vanuit mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening leerde ik over de ontwikkeling van mensen en hun behoefte. Maar ook heel praktisch leerde ik organiseren en het uitzoeken van wet- en regelgeving. Ervaring en kennis die me nu heel goed van pas komen. Het aanbieden van christelijke gastouderopvang spreekt mijn overtuiging aan, maar het vraagt ook om praktisch inzicht en handelen.


 
Wilma Binnendijk
Wilma Binnendijk

Voor Meppel, Hoogeveen en Steenwijk:
Rosalie Jansen
Rosalie Jansen

Lees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Kleinschalige opvang, rust, iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht en flexibel, dat is opvang via ons gastouderbureau voor Hoogeveen. Onze christelijk gastouderopvang is onderdeel van de vestiging Oost-Salland & Zuid-Drenthe van CGOB de Herberg. We hebben een warme toegang tot een uitgebreid netwerk van christelijke gastouders in Hoogeveen en omgeving. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij jouw kind een veilige en gezonde plek bieden.

 

Bemiddeling gastouders in Hoogeveen

Je christelijke gastouder in Hoogeveen kan een bekende zijn, maar kan ook iemand zijn die wij voor je hebben gevonden. In beide gevallen kan ons gastouderbureau voor Hoogeveen je helpen. Onze dienstverlening gaat verder dan alleen het vinden van een geschikte gastouder. Bij ons staat persoonlijke aandacht bij gastouder, ouder en kind gedurende het hele traject centraal.

 

Een eerste kindje

Als je zwanger bent van je eerste kindje, is alles wat je overkomt helemaal nieuw. De keuze voor een christelijke gastouder in Hoogeveen heb je gemaakt en dat is best spannend. Je wilt daarbij verzekerd zijn van veiligheid, professionaliteit en liefdevolle aandacht voor je kind. Juist daarom kiezen steeds meer ouders voor onze christelijke gastouderopvang in Hoogeveen. Ook ouders die van een volgend kind in verwachting zijn weten ons te vinden. Bijvoorbeeld omdat ze net verhuisd zijn of omdat de manier waarop we ons werk doen hen aanspreekt.

 

De pedagogische visie van ons gastouderbureau voor Hoogeveen

Ons christelijk gastouderbureau voor Hoogeveen werkt vanuit een pedagogische visie. Dat betekent dat we een paar keer per jaar op bezoek gaan bij onze christelijke gastouders. Zo ervaren wij zelf hoe veilig en liefdevol het huis is. Ook bespreken we de ontwikkeling van je kind. Indien nodig wordt er een actieplan opgesteld.

 

Begeleiding gastouders in Hoogeveen

Wist je dat ons christelijk gastouderbureau voor Hoogeveen ook thema-avonden, opleidingen en EHBO-(herhalings)cursussen organiseert? Onze thema-avonden worden voor zowel de vraagouders als gastouders georganiseerd. De avonden zijn niet alleen leerzaam, maar ook erg interessant omdat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. De opleidingen en EHBO-(herhalings)cursussen zorgen ervoor dat onze christelijke gastouders in Hoogeveen gecertificeerd zijn en blijven. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning bij het verwerken van je financiële administratie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Praktisch en stabiel

Veel ouders kiezen voor christelijke gastouderopvang in Hoogeveen, omdat wij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht bieden. Wij blinken uit in het vinden van een passende gastouder. Dat betekent dat wij een gastouder in Hoogeveen vinden die bij jouw christelijke visie op de opvoeding past. Daarnaast zijn wij ook buiten kantooruren bereikbaar voor reserve opvang. Is je christelijke gastouder ziek? Wij helpen je graag bij het vinden van passende gastouder.

 

Christelijk gastouderbureau voor Hoogeveen

Ons gastouderbureau voor Hoogeveen is, zoals eerder beschreven, onderdeel van CGOB De Herberg. CGOB is opgericht in 2006 en het eerste christelijk gastouderbureau van Nederland. Inmiddels bieden wij christelijke gastouderopvang in het hele land, waaronder in Hoogeveen. Onze christelijke gastouders in Hoogeveen vallen onder de vestiging Oost-Salland & Zuid-Drenthe. Wilma Binnendijk is de manager van deze vestiging. Door haar eigen zoektocht naar een gastouder voor haar eigen kinderen, raakte ze bekend met De Herberg. Toen door uitbreiding en groei een bemiddelingswerker en manager nodig was voor ons christelijke gastouderbureau voor Hoogeveen, sloot dat precies aan bij haar wens om met haar vakkennis aan het werk te gaan binnen de gastouderopvang. Haar eigen kinderen worden door een gastouder bij haar in de buurt opgevangen. Hierdoor kan ze nu met een gerust hart ook voor jou een geschikte gastouder in Hoogeveen zoeken en begeleiden.

 

Geborgen en bevlogen

Onze christelijke gastouders en bemiddelingswerkers doen hun werk met bevlogenheid. Wij willen jouw kinderen een geborgen plek bieden. Daarnaast leven onze gastouders in Hoogeveen de christelijke normen en waarden na. Dat betekent onder andere dat de christelijke feestdagen worden gevierd. Veel vraagouders zijn christelijk of christelijk opgevoed, maar soms kiezen ouders ook voor ons omdat ze graag hun kindje iets van de christelijke normen en waarden willen meegeven zonder dat ze daar zelf heel bekend mee zijn.

 

Start nu met opvang bij christelijke gastouderbureau voor Hoogeveen

Wil je van onze dienst(en) gebruikmaken? Of wat meer informatie ontvangen? Neem gerust contact op met ons christelijke gastouderbureau voor Hoogeveen.

 

Wij zijn het christelijke gastouderbureau voor Hoogeveen dat een geborgen plek biedt voor jouw kind!

 

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.