Christelijk gastouderbureau Arnhem

Mijn naam is Marleen van Ree. Ik ben getrouwd met Chris en samen hebben wij twee dochters. Na het behalen van mijn diploma Sociaal Pedagogisch Werk in 2001 ben ik opzoek gegaan naar een baan in de kinderopvang. Ik wist al sinds mijn jeugd dat ik met kinderen wilde gaan werken, ik hou van hun openheid en eerlijkheid, ze zijn zó heerlijk onbevangen! Het mooie aan werken met kinderen vind ik het genieten van die stralende snoetjes, de geborgenheid, de creatieve momenten en de geweldige fantasiewereld van een kind. Als Christen vind ik het mooi om met Gods liefde dit werk te doen en de kinderen te laten ervaren dat ze waardevol zijn, door hen aandacht te geven, samen liedjes te zingen, te troosten. Ieder kind is uniek en met veel liefde door God gemaakt.

Na bijna 20 jaar in de kinderopvang gewerkt te hebben, ben ik aan een nieuw uitdaging begonnen als bemiddelingsmedewerker bij de Herberg. Wat mij aanspreekt in mijn werk als bemiddelingsmedewerker komt overeen met mijn werk in de kinderopvang. Met elkaar hebben we maar één doel: jouw kind geven wat het nodig heeft! Ik vind het ontzettend leuk om daar samen met jou als gastouder en ouder, zorg voor te dragen. Sinds ik zelf moeder ben, is het mij nóg duidelijker geworden hoe belangrijk het is dat kinderen zich vertrouwd en op hun gemak voelen.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten!

 
E-mail vestiging Arnhem:
arnhem@christelijkekinderopvang.nl

Marleen van Ree
1e contactpersoon:
Marleen van Ree
  • tel. 0619629541
  • werkdagen:
    dinsdag en donderdag van 08:30-17:00 uur

Eline Nikkels
Eigenaar:
Eline Nikkels
  • tel. 0621843208
  • werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

KvK: 51640600
LRK: 955688899Tarieven
Inspectierapport<
Lees meer
 Persoonlijk betrokken

We staan in nauwe verbinding met de gastouder. We hebben veel contact en bezoeken hen ook regelmatig. Dan bespreken we de ontwikkeling van de kinderen, geven advies over omgaan met verschillende leeftijden in groepen en de inzet van spel en speelgoed. Onze bemiddelingsmedewerkers wonen in de regio en zijn lokaal actief en betrokken.

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Op zoek naar een gastouderbureau in Arnhem? CGOB De Herberg beschikt over een groot netwerk van christelijke gastouders in Arnhem en omgeving. We hebben jarenlange ervaring met kleinschalige en betrouwbare kinderopvang waarbij persoonlijke betrokkenheid centraal staat.

 

Bemiddeling gastouders in Arnhem

Een belangrijke stap bij het starten met gastouderopvang is het vinden van een geschikte gastouder. Door onze ervaring en ons netwerk is de kans groot dat we dat voor je kunnen doen. Soms heb je al een passende christelijke gastouder en ook dan kun je bij ons terecht. Maar daar houdt onze taak niet op. Voor ons is bemiddelen meer dan het vinden van een fijne gastouder. Onze dienstverlening staat volledig in het teken van blijvende persoonlijke betrokkenheid bij zowel gastouder, ouder en kind.

 

Je eerste kindje

Meestal begin je als ouders met het zoeken van een gastouder terwijl je in verwachting bent van een eerste kindje. De gedachte om je kindje dan straks naar de opvang te brengen, kan best spannend zijn. We investeren daarom extra tijd in het eerste intakegesprek van aanstaande ouders. We vinden het belangrijk dat we samen kijken welke gastouder in Arnhem bij jullie past, persoonlijk en praktisch gezien. Maar ook als je voor een tweede of derde kind bij ons aanklopt, is het belangrijk om te weten wat jullie belangrijk vinden zodat onze dienstverlening daarop aansluit.

 

Eerste gastouderbureau Arnhem

CGOB De Herberg bestaat sinds 2006. We zijn het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels zijn er vestigingen in het hele land. Maar elke regio en stad heeft weer eigen bemiddelingswerkers. In Keizerstad Arnhem is dat Ester Fakkel. In de hoofdstad van Gelderland zijn tientallen van onze gastouders actief.

 

Pedagogische visie

Een van de belangrijkste werkzaamheden voor ons als gastouderopvang in Arnhem is het begeleiden van de gastouder door het jaar heen. Ester bezoekt de gastouders drie keer per jaar om zo een beeld te krijgen hoe de opvang verloopt en de ontwikkeling van jullie kindje daarbij. Door onze ervaring op pedagogisch gebied en vanuit onze pedagogische visie krijgen gastouders bijvoorbeeld advies over omgaan met kinderen, groepen van verschillende leeftijden, gebruik van speelgoed en spelvormen.

 

Opleiding en intervisie

Verder organiseert ons gastouderbureau in Arnhem thema-avonden voor de gastouders (waar vraagouders ook welkom zijn) en gastouders krijgen hulp bij hun opleiding. Ook bieden we hen de mogelijkheid om EHBO-herhalingslessen te volgen. Intervisieavonden waarin ontmoeting en leren centraal staan, maken ook onderdeel uit van de begeleiding.

 

Stabiliteit en kleinschaligheid

Onze kijk op gastouderopvang is ook heel praktisch. Het is belangrijk om een gastouder te vinden die op jullie voorkeursdagen dagen voor jullie kind of kinderen kan zorgen Bovendien werken wij ook buiten kantooruren wanneer onverwachts de gastouder ziek wordt en een vervangende gastouder gezocht moet worden. Zo biedt CGOB De Herberg gastouderbureau Arnhem stabiliteit en kleinschaligheid tegelijk.

 

Geborgen en bevlogen

We doen ons werk met bevlogenheid. We willen samen met de gastouders een geborgen plek bieden voor kinderen. Op die manier willen we zo ook bijdragen aan een christelijke opvoeding. Dat maken we heel praktisch door het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis. Ook willen onze gastouders de christelijke normen en waarden uitdragen en voorleven.

 

Administratieve hulp

Een derde pijler onder de visie van CGOB De Herberg is een kwalitatief goede, financiële administratie. Een niet te onderschatten onderdeel van het werk van een gastouderbureau. Het is belangrijk om vooraf een goede berekening te maken zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij de tegemoetkoming in de kinderopvang. En dat begint natuurlijk met de juiste gegevens van de opvangorganisatie.

 

Starten met gastouderopvang in Arnhem

Start daarom nu met gastouderopvang via CGOB De Herberg, het gastouderbureau voor de regio Arnhem. Hieronder vindt u onze contactgegevens in Arnhem: 

E-mail: esterfakkel@christelijkekinderopvang.nl
KvK: 51640600
LRK: 955688899

  •  

 

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.