Christelijk gastouderbureau Arnhem

Home | Christelijk gastouderbureau Arnhem

Christelijk gastouderbureau in Arnhem gezocht?

Op zoek naar een christelijk gastouderbureau in Arnhem? Christelijk Gastouderbureau De Herberg beschikt over een groot netwerk van christelijke gastouders in Arnhem en omgeving. We hebben jarenlange ervaring met kleinschalige en betrouwbare kinderopvang waarbij persoonlijke betrokkenheid centraal staat.

Een belangrijke stap bij het starten met gastouderopvang is het vinden van een geschikte gastouder. Door onze ervaring en ons netwerk is de kans groot dat we dat voor je kunnen doen. Soms heb je al een passende christelijke gastouder, ook dan kun je bij ons terecht. Maar daar houdt onze taak niet op. Voor ons is bemiddelen meer dan het vinden van een fijne gastouder. Onze dienstverlening staat volledig in het teken van blijvende persoonlijke betrokkenheid bij zowel gastouder, ouder en kind.

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijke gastouder

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.

5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Je eerste kindje

Meestal begin je als ouders met het zoeken van een gastouder terwijl je in verwachting bent van een eerste kindje. De gedachte om je kindje straks naar de opvang te brengen, kan best spannend zijn. We investeren daarom extra tijd in het eerste intakegesprek van aanstaande ouders. We vinden het belangrijk dat we samen kijken welke gastouder in Arnhem bij jullie past; persoonlijk en praktisch gezien. Maar ook als je voor een tweede of derde kind bij ons aanklopt, is het belangrijk om te weten wat jullie belangrijk vinden zodat onze dienstverlening daarop aansluit.

Eerste christelijke gastouderbureau in Arnhem

Christelijk Gastouderbureau De Herberg bestaat sinds 2006. We zijn het eerste christelijke gastouderbureau van Nederland. Inmiddels zijn er vestigingen in het hele land en zijn we het grootste christelijke gastouderbureau van Nederland. Maar elke regio en stad heeft weer een eigen bemiddelingswerker. Zij zijn persoonlijk betrokken en zijn het vaste aanspreekpunt en gezicht bij jou als ouder en gastouder.

Pedagogische visie

Een van de belangrijkste werkzaamheden voor ons als gastouderopvang in Arnhem is het begeleiden van de gastouder door het jaar heen. Wij bezoeken de gastouders een aantal keer per jaar om zo een beeld te krijgen hoe de opvang verloopt en de ontwikkeling van jullie kindje daarbij. Door onze ervaring op pedagogisch gebied en vanuit onze pedagogische visie krijgen gastouders bijvoorbeeld advies over omgaan met kinderen, groepen van verschillende leeftijden, gebruik van speelgoed en spelvormen.

Opleiding en intervisie

Verder organiseert ons gastouderbureau in Arnhem thema-avonden voor de gastouders (waar ouders ook welkom zijn) waar hun pedagogische kennis wordt bijgespijkerd. Ook bieden we hen de mogelijkheid om EHBO-herhalingslessen te volgen. Intervisie-avonden waarin ontmoeting en leren centraal staan, maken ook onderdeel uit van de begeleiding.

Stabiliteit en kleinschaligheid 

Onze kijk op gastouderopvang is ook heel praktisch. Het is belangrijk om een gastouder te vinden die op jullie voorkeursdagen voor jullie kind of kinderen kan zorgen. Bovendien werken wij ook buiten kantooruren, wanneer onverwachts de gastouder ziek wordt en een vervangende gastouder gezocht moet worden. Zo biedt ons Christelijk Gastouderbureau De Herberg in Arnhem stabiliteit en kleinschaligheid tegelijk.

Geborgen en bevlogen

We doen ons werk met bevlogenheid. We willen samen met de gastouders een geborgen plek bieden voor kinderen. Op die manier willen we zo ook bijdragen aan een christelijke opvoeding. Dat maken we heel praktisch door het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis. Ook willen onze gastouders de christelijke normen en waarden uitdragen en voorleven.

Berekening kinderopvangtoeslag

Een derde pijler onder de visie van Christelijk Gastouderbureau De Herberg is een kwalitatief goede, financiële administratie. Een niet te onderschatten onderdeel van het werk van een gastouderbureau. Het is belangrijk om vooraf een goede berekening te maken zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij de tegemoetkoming in de kinderopvang. En dat begint natuurlijk met de juiste gegevens van de opvangorganisatie.

Starten met gastouderopvang in Arnhem

Start daarom nu met gastouderopvang via Christelijk Gastouderbureau De Herberg, het gastouderbureau voor de regio Arnhem. Schrijf je in via het inschrijfformulier! Wij zullen dan contact met je opnemen voor een vrijblijvend intakegesprek.  Als je meer wilt weten, neem gerust contact op met onze vestiging Arnhem  van Christelijk Gastouderbureau De Herberg.

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer