Christelijk gastouderbureau Alkmaar

Home | Christelijk gastouderbureau Alkmaar

Christelijk gastouderbureau in Alkmaar gezocht?

Welkom bij onze christelijk gastouderbureau in Alkmaar, onderdeel van de vestiging Kennemerland van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Iedere keer een vertrouwd gezicht, rust en persoonlijke aandacht voor jou en je kind. Bij onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving is je kind in goede handen. Bij onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar hebben we ervaring met kleinschalige gastouderopvang. Ons doel is om jouw kind een geborgen en fijne omgeving te bieden waar de christelijke normen en waarden worden nageleefd. Wij staan voor: Persoonlijke betrokkenheid. Pedagogische kwaliteit. Professioneel kleinschalig. 

Voordelen gastouderopvang

N

Persoonlijke aandacht voor ieder kind

N

Gastouderopvang is professionele kinderopvang

N

Eén vast gezicht, een tweede thuis voor je kind

N

Opvang in een huiselijke omgeving

N

Gastouderopvang is voordeliger dan een kinderdagverblijf

Christelijke gastouder

Voordelen gastouderopvang

5

Persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang, doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar tegelijkertijd opgevangen worden. Hierdoor is er altijd persoonlijke aandacht voor je kind.
5

Professionele opvang

gastouderopvang is professionele opvang. Gastouders zijn pedagogisch onderlegd, geschoold en door ons gescreend.
5

Christelijk

Al onze gastouders zijn overtuigd christen en leven dit voor binnen de opvang.
5

Eén vast gezicht

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, die jij zelf kiest.

5

Huiselijke omgeving

Je kind groeit op in een huiselijke omgeving, maar mét andere kinderen en een pedagogisch onderlegde gastouder.
5

Samen spelen

Je kind leert om samen te spelen en te delen met de andere kinderen bij een gastouder, maar verdrinkt niet in een grote groep.
5

Je kind voelt zich goed

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die opgevangen worden door een gastouder zich veiliger voelen en meer ontspannen zijn.
5

Kinderopvangtoeslag mogelijk

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang, dus je krijgt gewoon kinderopvangtoeslag.
5

Voordelig

Gastouderopvang is goedkoper dan een kinderdagverblijf.
5

Flexibel

Samen met de gastouder stem je de breng- en haaltijden af.
Christelijke gastouderbureau

Bemiddeling christelijke gastouders in Alkmaar 

Het dagelijks werk van ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is om voor jullie een passende gastouder te vinden. We hebben gastouders in Alkmaar, Heiloo en Heerhugowaard. Door onze ervaring en ons netwerk weten we als christelijk gastouderbureau in Alkmaar precies wat belangrijk is om op te letten bij de bemiddeling. Wellicht heb je al een christelijke gastouder in Alkmaar gevonden. Ook dan kun je bij ons terecht. Bij ons gastouderbureau staan we voor meer dan alleen het vinden een geschikte christelijke gastouder in Alkmaar en omgeving. Persoonlijke betrokkenheid bij de gastouder, bij de ouder en het kind en van de eerste maanden tot en met de basisschoolleeftijd, dat is waar onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar voor staat.

 

Je eerste kindje

Misschien ben je nu wel in verwachting van je eerste kindje. We zien dat veel ouders juist in die tijd bij ons op zoek gaan naar een geschikte christelijke gastouder in Alkmaar en omgeving. Het is misschien een spannend idee dat je jouw kindje straks naar een christelijke gastouderopvang in Alkmaar brengt. We besteden daarom ook extra veel aandacht aan het eerste gesprek met aanstaande ouders. Ouders die in verwachting zijn van hun tweede of derde kind weten ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar trouwens ook te vinden.

Pedagogische visie

Bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar vinden we het belangrijk om vanuit onze pedagogische visie te werken. Enkele keren per jaar bezoeken wij onze gastouders en bespreken we belangrijke onderwerpen van de kinderen in de opvang. Denk hierbij aan het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling van kinderen, gedrag van kinderen, speelgoed en spelvormen. Onze goede pedagogische visie is een belangrijk onderdeel van het werk van onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving. Het is natuurlijk ook belangrijk dat het kind veilig is en niks tekort komt. We lopen samen het huis door om te kijken of alles in orde is en stellen daarvoor een actieplan op. Voor alle financiële administratie die hierbij komt kijken zit je ook goed bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar. 

Begeleiding christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving

Onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar organiseert thema-avonden, e-learnings en EHBO-herhalingscursussen voor gastouders. Zowel ouders als gastouders zijn welkom op onze thema-avonden. Op deze avonden leren christelijke gastouders uit Alkmaar en omgeving elkaar kennen en krijgen ze de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Met e-learnings, thema-avonden en cursussen zorgen we dat onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving altijd over de juiste papieren beschikken en goede kwaliteit leveren.

Praktisch en stabiel

Bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar vinden wij dat er in alle gevallen een passende gastouder moet worden gevonden. We zijn volledig op de hoogte welke van onze gastouders op welke dagen werkzaam zijn. Net zoals we precies weten wie er nog plek heeft om één of meerdere kinderen op te vangen. Ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is ook buiten de kantooruren bereikbaar. Bijvoorbeeld voor het regelen van reserve opvang. Zo bieden we stabiliteit bij onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar.

 

Christelijk gastouderbureau Alkmaar

Ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is onderdeel van het in 2006 opgerichte Christelijk Gastouderbureau De Herberg. Inmiddels zijn er vele vestigingen door heel Nederland, waaronder Christelijk Gastouderbureau De Herberg Kennemerland.

Starten met gastouderopvang in Alkmaar

Of je nu ouder of gastouder bent, wij kunnen je helpen. Wanneer je meer wilt weten kun je vrijblijvend contact opnemen met de vestiging Kennemerland van Christelijk Gastouderbureau De Herberg. 

Wij zijn het christelijke gastouderbureau voor Alkmaar en omgeving dat jouw kind een veilige en gezonde plek biedt.

Hoe vind ik een gastouder?

Je bent op zoek naar opvang voor jouw kindje en gastouderopvang spreekt je aan.
Hoe gaat het proces nu in zijn werk?

5

Stap 1: neem contact met ons op!

Vul het contactformulier hiernaast in en wij bellen of mailen je terug. Je mag ons ook rechtstreeks bellen, mailen of appen, onze telefoonnummers en mailadressen vind je op deze pagina.
5

Stap 2: intakegesprek

We bespreken met elkaar waar jullie precies naar op zoek zijn. Wat vinden jullie belangrijk in de opvang? Wat zien jullie graag in een gastouder? Voor welke dagen is er opvang nodig? Wanneer moet de opvang gaan starten? Wie zijn wij eigenlijk? Hoe gaat het allemaal in zijn werk? Hoe zit het met de kosten en de kinderopvangtoeslag? Allemaal vragen die we tijdens het intakegesprek met elkaar doorspreken.
5

Stap 3: zoektocht

We kennen jullie wensen en gaan op zoek naar een gastouder die bij jullie past. Gevonden? Dan gaan we door naar het kennismakingsgesprek.
5

Stap 4: kennismaking

We ontmoeten elkaar. Wij begeleiden een kennismakingsgesprek waarbij jullie en de gastouder elkaar leren kennen. Hoe geeft de gastouder de opvang vorm? Wat vinden jullie als ouders belangrijk? Vragen waar je tijdens dit gesprek over kunt praten.
5

Stap 5: koppeling

Was de kennismaking een succes, voelde het goed en zijn jullie een match? Dan gaan we over tot de koppeling. Bij het koppelingsgesprek nemen we de contracten door, hebben we het over de praktische zaken en spreken we een wenmoment af. Ook krijg je de informatie hoe je de kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. Hierna kan de opvang starten!

Reviews van ouders

Christelijke gastouders

De Herberg informeert direct bij actuele ontwikkelingen. Ze zijn goed bereikbaar en zetten zich in voor kwaliteit. Als vraagouder voelen we ons gezien en gehoord.

Fam. Grotenhuis

Wij zijn erg blij met gastouderbureau de Herberg. Het contact verloopt prima. We vinden het fijn dat onze dochter bij een gastouder terecht kan en dat het op een professionele manier georganiseerd wordt. Zeker een aanrader!

Fam. Eweg

Ruim 6 jaar nemen wij gastouderopvang af bij CGOB De Herberg. Wij zijn erg tevreden over de betrokkenheid van de bemiddelingsmedewerkers en de fijne zorg die onze kinderen ontvangen van de gastouders van De Herberg.

Fam. Snijder-van Kruistum

Goede begeleiding bij het zoeken naar een geschikte gastouder. Inmiddels hebben we 3 kinderen via het bureau bij een goede gastouder geplaatst!

Fam. van der Beek

Persoonlijk contact is heel prettig. Je kind wordt echt gezien en hier ben je geen nummer. De Herberg is echt een aanrader!

Fam. de Boer