Christelijk gastouderbureau regio Kennemerland

Persoonlijke aandacht vind ik een van de belangrijkste kenmerken van christelijk gastouderbureau De Herberg regio Kennemerland. Mijn naam is Willeke Reitsma. Ik woon samen met mijn vriend en ons zoontje in Alkmaar. Vanuit die stad werk ik als vestigingsmanager aan het organiseren van christelijke gastouderopvang voor de hele regio Kennemerland. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat je vertrouwen hebt in de gastouder waar je kindje wordt ondergebracht. Iemand van wie je zeker weet dat je kindje daar een hele leuke dag gaat hebben. Op een plek waar het veilig en vertrouwd is.

Toen ik zelf christelijke gastouderopvang zocht voor ons zoontje, ontdekte ik dat dit niet zo makkelijk te vinden was in de regio Kennemerland. Ik sprak meer ouders met die uitdaging. Op dat moment werkte ik al 15 jaar in de kinderopvang. Ik zag de advertentie van De Herberg, 'franchisers gezocht', en wist: dit is het, dit moest ik gaan doen voor deze regio! Het voelde als een geschenk uit de hemel. Ik vind het belangrijk dat kinderen thuis, in de kerk, op school, maar ook zeker in de opvang met christelijke normen en waarden worden omringd. Zodat zij in een beschermde christelijke sfeer Gods nabijheid mogen beleven!
Het organiseren, plannen en matchen van de gastouderopvang vind ik erg leuk. En ook het begeleiden van de gastouders geeft mij veel voldoening. Het leuke contact met de ouders en het zoeken naar een passende gastouder voor hun kindje(s), geeft mij erg veel plezier in mijn werk. Ik weet hoe fijn het is als ik een zoekvraag van ouders kan beantwoorden.

Ik heb Sociaal cultureel Werk (SCW) gestudeerd en ben daarna in de kinderopvang gaan werken, onder andere als hoofdleidster op een BSO-locatie. Sinds oktober 2016 heb ik mijn eigen gastouderbureau De Herberg in de regio Kennemerland. Ik hou ervan op meer plekken actief te kunnen zijn, van de grotere steden Alkmaar, Haarlem, Zaandam en Schagen tot de kleinere plaatsen Langedijk, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Uitgeest.

 
Willeke Reitsma
Willeke Reitsma


Lees meer

 

 Pedagogische kwaliteit

Elke regionale vestiging van ons gastouderbureau heeft een pedagogisch opgeleide professional die de bemiddeling en begeleiding van gastouders verzorgt. Door hun lokale en regionale aanwezigheid begrijpen ze de verschillende behoeften die er kunnen leven. Zowel van henzelf als van de gastouders vragen wij dat ze christen zijn.

 Professioneel kleinschalig

Christelijke kinderopvang De Herberg is ooit begonnen vanuit een persoonlijke wens voor kleinschalige, christelijke kinderopvang in de buurt. Gastouderopvang biedt daarvoor veel mogelijkheden. Sindsdien is De Herberg snel gegroeid. De ervaring die we sinds 2006 opdoen, maakt ons een professionele organisatie met kleinschalige kinderopvang.

Welkom bij onze christelijk gastouderbureau in Alkmaar, onderdeel van de vestiging Kennemerland van CGOB de Herberg. Iedere keer een vertrouwd gezicht, rust en persoonlijke aandacht voor jou en je kind. Bij onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving is je kind in goede handen. Bij onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar hebben we ervaring met kleinschalige gastouderopvang. Ons doel is om jouw kind een geborgen en fijne omgeving te bieden waar de christelijke normen en waarden worden nageleefd. Wij staan voor: Persoonlijke betrokkenheid Pedagogische kwaliteit Professioneel kleinschalig

 

Bemiddeling christelijke gastouders in Alkmaar

Het dagelijks werk van ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is om voor jullie een passende gastouder te vinden. Door onze ervaring en ons netwerk weten we als christelijk gastouderbureau in Alkmaar precies wat belangrijk is om op te letten bij de bemiddeling. Wellicht heb je al een christelijke gastouder in Alkmaar gevonden. Ook dan kun je bij ons terecht. Bij ons gastouderbureau staan we voor meer dan alleen het vinden een geschikte christelijke gastouder in Alkmaar en omgeving. Persoonlijke betrokkenheid bij de gastouder, bij de ouder en het kind en van de eerste maanden tot en met de basisschoolleeftijd, dat is waar onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar voor staat.

 

Je eerste kindje

Misschien ben je nu wel in verwachting van je eerste kindje. We zien dat veel ouders juist in die tijd bij ons op zoek gaan naar een geschikte christelijke gastouder in Alkmaar en omgeving. Het is misschien een spannend idee dat je jouw kindje straks naar een christelijke gastouderopvang in Alkmaar brengt. We besteden daarom ook extra veel aandacht aan het eerste gesprek met aanstaande ouders. Ouders die in verwachting zijn van hun tweede of derde kind weten ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar trouwens ook te vinden.

 

De pedagogische visie van christelijke gastouderopvang in Alkmaar

Bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar vinden we het belangrijk om vanuit onze pedagogische visie te werken. Enkele keren per jaar bezoeken wij onze gastouders en bespreken we belangrijke onderwerpen van de kinderen in de opvang. Denk hierbij aan het omgaan met verschillende leeftijden, de ontwikkeling van kinderen, gedrag van kinderen, speelgoed en spelvormen. Het is natuurlijk belangrijk dat het kind veilig is en niks tekort komt. We lopen samen het huis door om te kijken of alles in orde is en stellen waar nodig een actieplan op. Voor alle financiële administratie die hierbij komt kijken zit je ook goed bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar. Onze goede pedagogische visie is een niet onbelangrijk onderdeel van het werk van onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving.

 

Begeleiding christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving

Onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar organiseert thema-avonden, opleidingen en EHBO-herhalingscursussen voor gastouders. Zowel vraagouders als gastouders zijn welkom op deze thema-avonden. Op deze avonden leren christelijke gastouders uit Alkmaar en omgeving elkaar kennen en krijgen ze de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Met opleidingen en cursussen zorgen we dat onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving altijd over de juiste papieren beschikken en goede kwaliteit leveren.

 

Praktisch en stabiel bij de christelijke gastouderopvang in Alkmaar

Bij ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar vinden wij dat er in alle gevallen een passende gastouder moet worden gevonden. We zijn volledig op de hoogte welke van onze gastouders op welke dagen werkzaam zijn. Net zoals we precies weten wie er nog plek heeft om één of meerdere kinderen op te vangen. Ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is ook buiten de kantooruren bereikbaar. Bijvoorbeeld voor het regelen van reserve opvang. Zo bieden we stabiliteit bij onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar.

 

Christelijk gastouderbureau in Alkmaar

Ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar is onderdeel van vestiging Kennemerland van het in 2006 opgerichte CGOB de Herberg. Inmiddels zijn er vele christelijke gastouderbureaus door heel Nederland, waaronder onze christelijke gastouderopvang in Alkmaar.

 

Geborgen en bevlogen

Onze christelijke gastouders in Alkmaar en omgeving werken vanuit een christelijke bevlogenheid. Er wordt gestreefd naar een geborgen plek voor kinderen, dit zodat we ook op die manier een bijdrage kunnen leveren aan een christelijke opvoeding. Denk hierbij naast het bidden voor het eten en het lezen van de bijbel, ook aan het uitdragen van de christelijke normen en waarden. In de dagelijkse praktijk betekent dit ook het vieren van christelijke feestdagen bij de gastouders thuis.

 

Start nu met gastouderopvang bij het christelijk gastouderbureau Alkmaar

Of je nu vraagouder of gastouder bent, wij kunnen je helpen. Wanneer je meer wilt weten kun je vrijblijvend contact opnemen met de vestiging Kennemerland van CGOB de Herberg voor ons christelijk gastouderbureau in Alkmaar.


Wij zijn het christelijke gastouderbureau voor Alkmaar en omgeving dat jouw kind een veilige en gezonde plek biedt.

Bel of mail voor meer informatie
of als je een afspraak wilt maken.