10 redenen waarom onze gastouders geweldig zijn

Home | 10 redenen waarom onze gastouders geweldig zijn

1. Ze zijn super lief

Je wordt geen gastouder als je niet gek bent op kinderen. Wat heerlijk dat zij ook zo dol zijn op het persoontje dat jij zelf zo fantastisch vindt!

2. Ze houden van Jezus en dat merk je

Het verlangen van onze gastouders is om de liefde van Jezus met jouw kind te delen. Wat jij thuis belangrijk vindt, krijgt je kind ook in de opvang mee.

3. Niet alleen een gastouder, maar een heel gastgezin

Omdat gastouders opvangen in hun eigen huis, heb je niet alleen een gastouder, maar een heel gastgezin. Vaak dus zelfs met broertjes en zusjes erbij (of een extra opa en oma 🙂 )!

4. Het huis van de gastouder is een tweede thuis

Gastouders nemen de kinderen op in hun gezin, waardoor ze er helemaal bij horen. Het voelt voor hen als een tweede thuis.

5. Je kind is geen nummer

De gastouder ziet jouw kind echt. Doordat ze een beperkt aantal kinderen mag opvangen, heeft ze genoeg tijd en ruimte om ieder kind persoonlijke aandacht te geven. Ze heeft oog voor je kind en houdt de ontwikkeling van hem of haar in de gaten.

6. Je krijgt gratis pedagogische tips

Een gastouder is een pedagogisch professional die jou tips en trics kan geven als het gaat om de opvoeding. Super handig toch dat je haar elke week ziet en even met haar kan sparren :).

7. Ze zijn mega creatief

Talloze knutselideeën, bergen liedjes en eindeloos veel spelletjes: je kind komt elke keer weer met iets nieuws thuis. Waar haalt ze dat toch allemaal vandaan?

8. Je kind kan niet meer zonder haar

Je kind wordt altijd opgevangen door dezelfde persoon, waardoor zij super vertrouwd wordt voor je kind. Het enige nadeel is dat het afscheid zo lastig is wanneer de opvang na al die jaren gaat stoppen…

9. Ze zijn duizendpoten

Een luier verschonen, liedje zingen en ondertussen kinderen helpen een ruzie op te lossen? Onze gastouders doen dit gewoon allemaal tegelijk. Ze vangen kinderen van verschillende leeftijden op en daar word je heel creatief van.

10. Ze hebben een heel groot hart

Onze gastouders houden heel veel van hun opvangkinderen en willen niets liever dan hen op een liefdevolle manier laten opgroeien en bloeien. Dat is toch wat jij en wij ook het liefst willen?!